Διάγγελμα Ιβανόφ: Δεν υπογράφω τη συμφωνία - Είναι απαράδεκτη

Την πλήρη διαφωνία του εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ και αναρωτήθηκε: "Είναι πατριωτικό να τα παίρνουν όλα οι Έλληνες και να μην παίρνουμε τίποτα εμείς;"

"Η συμφωνία ονόματος είναι μια προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ. Αυτή η συμφωνία είναι απαράδεκτη, δεν θα επιτρέψω τη νομιμοποίηση πολιτικών παράνομων κατασκευών, δηλαδή δεν θα υπογράψω τη συμφωνία ονόματος με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβανόφ στη δημοσιότητα" σημείωσε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος των Σκοπίων.

 

Στο διάγγελμά του για το Σκοπιανό είπε ότι "η κυβέρνηση δεν έκανε τον κόπο να μιλήσει σε όλα τα κόμματα για την επίλυση του ζητήματος ονόματος και την επίτευξη συναίνεσης για το θέμα” και πρόσθεσε ότι “ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να δικαιολογούν την υπογραφή μιας βλαβερής συμφωνίας".

Επανέλαβε κλείνοντας το διάγγελμά του ότι "δεν θα υπογράψω τη συμφωνία. Θα προσπαθήσω για μια λύση αποδεκτή από όλους τους πολίτες της πΓΔΜ. Οι άνθρωποι όπου κι αν βρίσκονται, μην φοβούνται. Η απόφασή μου είναι τελική και δεν θα με εκφοβίσει με απειλές και εκβιασμούς".

Μάλιστα ο Ιβάνοφ αναρωτήθηκε: "Είναι πατριωτικό να τα παίρνουν όλα οι Έλληνες και να μην παίρνουμε τίποτα εμείς;"

Υποστήριξε δε πως: "Η συμφωνία αυτή παραβιάζει τη διαθήκη των προγόνων μας για μια ενιαία πΓΔΜ και σβήνει την 27ετή ιστορία της χώρας".

Νωρίτερα, ο Γκέοργκι Ιβάνοφ δεν καταδέχθηκε καν να ενημερωθεί για τη συμφωνία από το Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την αίσθηση που προκάλεσε η ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε ο Ιβάνοφ με τον Ζάεφ και τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, η κυβέρνηση των Σκοπίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωνε τα γεγονότα. Ο Ιβάνοφ διέκοψε και εγκατέλειψε τη συμφωνία και δεν δέχθηκε καν να ενημερωθεί για αυτή.

Σύμφωνα με το παρασκήνιο που μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ, η συνάντηση των τριών κράτησε δύο μόλις λεπτά (έναντι έξι που είχε αρχικά μεταδοθεί) και ο πρόεδρος της πΓΔΜ αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος.

Ο Ιβάνοφ φέρεται να ρώτησε Ζάεφ και Ντιμιτρόφ αν υπάρχει οριστική συμφωνία με την Ελλάδα και όταν του απάντησαν θετικά, τους ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η συνάντησή τους και αποχώρησε.

Πηγή

news247.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ