Μουντιάλ 2018: Πεινασμένοι και εξαντλημένοι οι αστυνομικοί με τη διοργάνωση - Φόβος για "πάρτι" από εγκληματίες

Οι αστυνομικοί που έχουν επιστρατευθεί στις ρωσικές πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ είναι σε τόσο οριακή κατάσταση, που εκφράζονται φόβοι ότι οι εγκληματίες θα επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση.

Οι αστυνομικοί δουλεύουν αμέτρητες ώρες για την ασφάλεια της διοργάνωσης με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι περιπολίες, ενώ ταυτόχρονα έχει αυξηθεί ο χρόνος στον οποίο ανταποκρίνονται σε διάφορα περιστατικά.

«Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Αυτό μπορεί να έχει βαριές συνέπειες», προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Βορόντσοφ, εκπρόσωπος σωματείου αστυνομικών της Ρωσίας με 17.000 μέλη. «Μπορεί να δημιουργηθεί μια κατάσταση στην οποία απλά δεν θα υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί για να κάνουν τη δουλειά. Και οι μόνοι που επωφελούνται από αυτό είναι οι εγκληματίες», τόνισε.

Η Ρωσία έχει επιστρατεύσει αστυνομικούς στις 11 πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ, τόσο για να αποτραπούν επεισόδια μεταξύ φιλάθλων, όσο και για να αντιμετωπιστούν απειλές για την ασφάλεια της διοργάνωσης. Παράλληλα, θα χρησιμοποιηθούν ειδικές δυνάμεις, ειδικοί για ζητήματα εξτρεμιστών και οι υπηρεσίες ασφαλείας. Πάντως, η FIFA εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις ρωσικές αρχές.

Ομως, υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι οι συνάδελφοί του είναι διαθέσιμοι στην υπηρεσία 24 ώρες την ημέρα και πως ακόμη και όταν δεν εργάζονται, πρέπει να πάρουν άδεια για να φύγουν από τον χώρο στον οποίο έχουν καταλύσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνήθως εργάζονται περίπου 14 ώρες την ημέρα.

«Το φαγητό είναι απαίσιο, οι συνθήκες σπαρτιάτικες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Βορόντσοφ, οι αστυνομικοί λαμβάνουν επίδομα μόλις 200 ρουβλιών (3,23 δολάρια) καθημερινά, πέρα από τον κανονικό μισό τους. «Το προσωπικό είναι δυσαρεστημένο. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε άτομα, η αντιμετώπιση των υφισταμένων είναι απάνθρωπη», τόνισε.

Πάντως, ο Αλεξέι Λαβρίστσεφ, επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων για την ασφάλεια στο Μουντιάλ, επέμεινε ότι οι αστυνομικοί επαρκούν τόσο για τη διοργάνωση, όσο και για την προστασία των πόλεων που δεν φιλοξενούν αγώνες. Παράλληλα τόνισε ότι η κατάσταση σε όλη τη χώρα είναι υπό έλεγχο.

Ομως, αστυνομικοί από το Νοβοσιμπίρσκ δήλωσαν ότι πλέον απαιτούνται 45-50 λεπτά προκειμένου η αστυνομία να ανταποκριθεί σε κλήση για έγκλημα στην πόλη, όπου πια υπάρχουν μόλις 3 μονάδες για περιπολίες, από 12 που ήταν μέχρι τώρα. Στο Μουρμάνσκ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Αστυνομικός δήλωσε ότι πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε ένας για περιπολία, ή για τη συνοδεία κρατουμένων.

Πηγή: Reuters

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ