Πρωταπριλιά: Οι πιο αστείες "ειδήσεις" στα διεθνή ΜΜΕ

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ μετακομίζει στην Κίνα, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας θα αποκλειστεί από το Euro 2016 στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εταιρεία Uber προωθεί μια νέα υπηρεσία κατά την οποία οι επιβάτες θα μεταφέρονται στις... πλάτες του οδηγού ενώ στη Γαλλία αστυνομικοί γάτοι θα αναλάβουν έρευνες σε δυσπρόσιτους χώρους: αυτές οι, αν μη τι άλλο αξιοπερίεργες, "ειδήσεις" έκαναν τον γύρο του κόσμου σήμερα σκορπώντας χαμόγελα στους αναγνώστες και τους θεατές των μέσων ενημέρωσης.

Ποδοσφαιρικό Brexit

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph "αποκαλύπτει" ότι Γάλλοι και Γερμανοί είναι έτοιμοι να ζητήσουν τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας από το Euro 2016, αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. "Η αλληλεγγύη αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης και αυτό ισχύει τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για την πολιτική" δηλώνει μάλιστα στην εφημερίδα ο Γερμανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Jurgen Loos -- το όνομά του ηχεί στα αγγλικά σαν την φράση "You're gonna lose", δηλαδή "Θα χάσετε"!

Παραμένοντας στο ίδιο καυτό θέμα της επικαιρότητας η εφημερίδα Guardian σε "αποκλειστικό" ρεπορτάζ της αναφέρει ότι η βασιλική οικογένεια, που κατά παράδοση δεν ασχολείται με την πολιτική αλλά κρατά ουδέτερη στάση, σκέφτεται αυτή τη φορά να συμμετάσχει στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Την ευαίσθητη αποστολή θα αναλάβει ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο 94χρονος πρίγκιπας Φίλιππος που είναι γνωστός για τις γκάφες του.

Οταν το Παρισινό μετρό έχει χιούμορ...

Στη Γαλλία, η υπηρεσια δημόσιων μέσων μεταφοράς μετονόμασε κατά τη διάρκεια της νύχτας 13 σταθμούς του μετρό, κάνοντας αναγραμματισμούς και έξυπνα λογοπαίγνια, έτσι που οι επιβάτες βρέθηκαν για παράδειγμα στον σταθμό "Απερό" αντί για "Οπερά" ή στην "Πατάτα" αντί για "Παρμεντιέ".

Για όσους αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, η εφημερίδα La Tribune γράφει ότι η εταιρεία Uber προωθεί μια νέα υπηρεσία, την "UberBack": κατ' αντιστοιχία των "έξυπνων" οχημάτων χωρίς οδηγό, η υπηρεσία αυτή θα έχει οδηγούς χωρίς... οχήματα. Οι επιβάτες θα μεταφέρονται στην... πλάτη του οδηγού, χωρίς όμως να χάσουν τις ανέσεις τους, αφού στις τσέπες του θα μπορούν να βρίσκουν μπουκάλια με νερό και καραμέλες. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προστατευτεί το περιβάλλον και να αποσυμφορηθεί το κέντρο των πόλεων, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Γάτες - αστυνομικοί και αστυνομικοί - γάτες

Η γαλλική αστυνομία γιόρτασε επίσης την Πρωταπριλιά παρουσιάζοντας στο κοινό τη "Ζιζί", την πρώτη αστυνομική γάτα που είναι εκ φύσεως "ικανή να διενεργεί έρευνες σε χώρους όπου μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πρόσβαση".

Τη δόξα της Ζιζί ζήλεψε και η αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ, κοντά στο Λονδίνο, που με τη σειρά της θέλει να στρατολογήσει γάτες για να συγκροτήσει την πρώτη βρετανική μονάδα αιλουροειδών. Οι γάτες, υποστηρίζει, έχουν μοναδικά χαρίσματα: νυχτερινή όραση και εννιά ζωές, που σημαίνει ότι θα βγαίνουν σώες και αβλαβείς από επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο Ζούκερμπεργκ μετανάστης στην Κινα

Στην Κίνα, ο ιστότοπος The Beijinger αποκάλυψε ότι ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε "πράσινη κάρτα" για να εγκατασταθεί στη χώρα, όπου ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης εδώ και χρόνια είναι μπλοκαρισμένος εξαιτίας της λογοκρισίας. "Θέλω να βιώσω αυτά που ζουν οι πελάτες μου στην Κίνα. Ακόμη και αν κάποιες φορές αυτό σημαίνει ότι δεν ζουν" φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος.

Χωρίς διάθεση αστεϊσμών πάντως, το πρακτορείο Νέα Κίνα, σε έναν από τους λογαριασμούς του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo κάλεσε τους Κινέζους "να μην πιστεύουν τις φήμες, να μην δημιουργούν φήμες και να μην διαδίδουν φήμες" γιατί τα πρωταπριλιάτικα ψέματα "δεν ανήκουν στην πολιτιστική παράδοση της Κίνας, ούτε στις κεντρικές αξίες του σοσιαλισμού". Στην Κίνα, η διάδοση "ψευδών πληροφοριών" σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επισύρει βαριές ποινές.

Στηθόδεσμοι για... σκυλίτσες

Η παμπάλαιη παράδοση τηρήθηκε πάντως με ευλάβεια από την εταιρεία ThirdLove, που φτιάχνει εσώρουχα και για την Πρωταπριλιά συνασπίστηκε με την DogVacay, μια υπηρεσία φύλαξης κατοικιδίων. Από κοινού παρουσίασαν σήμερα μια κολεξιόν στηθόδεσμων για... σκυλίτσες. Ανάρτησαν μάλιστα στο διαδίκτυο και φωτογραφίες σκύλων που φορούν το πρωτοποριακό εσώρουχο και ατενίζουν με πλάνο βλέμμα το κενό...

Καριέρες από κούνια

Μια άλλη φάρσα αφορούσε την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της δημιουργίας μιας νέας υπηρεσίας που θα βοηθά βρέφη να βρουν τη δουλειά των ονείρων τους. Στον ιστότοπο της διαδικτυακής υπηρεσίας ευρέσεως εργασίας ZipRecruiter εικονίζονται μωρά να πληκτρολογούν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να βγαίνουν μπουσουλώντας από ασανσέρ πολυεθνικών εταιρειών ενώ το βίντεο εξηγεί τα προσόντα των νέων υπαλλήλων: μαθαίνουν 10 φορές γρηγορότερα απ' ότι οι ενήλικες, αναπτύσσουν τάχιστα γλωσσικές δεξιότητες και μένουν ξύπνια όλη τη νύχτα, κάθε νύχτα...

"Θέλουμε να βοηθήσουμε τα μωρά να σταθούν στα πόδια τους", καταλήγει η "διαφήμιση".

Πηγή

thetoc.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ