Τραμπ: Ίσως χρειαστεί να καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα

«Ανήθικο και διεφθαρμένο καθεστώς» αποκάλεσε τη Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του την Τρίτη ενώπιον περίπου 130 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την πρώτη στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που απειληθούν οι ΗΠΑ, η Αμερική δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «καταστρέψει ολοκληρωτικά τη Βόρεια Κορέα».Αναφερόμενος, δε, στον Κορεάτη ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, σχολίασε ότι τόσο ο «Rocket Man», όπως τον αποκαλεί, όσο και το καθεστώς του «είναι σε αποστολή αυτοκτονίας».

 

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, πρόθυμες και ικανές αλλά ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα είναι αναγκαίο» σημείωσε.

Ο Τραμπ κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστουν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ εκτός αν σταματήσει την «εχθρική» συμπεριφορά της.

Ένας χαμηλόβαθμος βορειοκορεάτης διπλωμάτης παρέμεινε στα έδρανα της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας για την ομιλία του Τραμπ, ανακοίνωσε η αποστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ τόνισε ότι θα βάζει πάντα πρώτα τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ενώ έδωσε έμφαση στην έννοια της κυριαρχίας και του εθνικού συμφέροντος ως βάσης για την παγκόσμια συνεργασία. «Δεν περιμένουμε διαφορετικές χώρες να μοιράζονται την ίδια κουλτούρα, παραδόσεις ή ακόμη συστήματα διακυβέρνησης» σημείωσε.

Η συμφωνία που συνάφθηκε με το Ιράν με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι "μία από τις χειρότερες έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ" και αποτελεί "όνειδος" για την χώρα του, σημείωσε μεταξύ άλλων.

"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες (...) και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος" τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το Ιράν "διεφθαρμένη δημοκρατία".

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε στην άκρη και απλά να παρακολουθούμε.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αξίωσε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι τα «Κράτη παρίες» αποτελούν απειλή «για τα υπόλοιπα κράτη και για τους ίδιους τους λαούς τους». Κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας που εκφωνεί ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, ο Αμερικανός ηγέτης προειδοποίησε τους εχθρούς των ΗΠΑ ότι ο αμερικανικός στρατός «σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ».

Πηγή

thetoc.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ