Τραμπ για τις κυβερνοεπιθέσεις: "Θεωρώ ότι ήταν η Ρωσία"

«Αναδίπλωση» για τον κυβερνοπόλεμο από χάκερ κατά την περίοδο των εκλογών- «Αθώωσε» όμως το Κρεμλίνο για τα περί «κατασκευασμένων» πληροφοριών - «Είναι καλό που αρέσω στον Πούτιν» - «Θα γίνω ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης, που έφτιαξε ποτέ ο Θεός» - «Θα απολύσω τους γιους μου αν δεν τα πάνε καλά με τις επιχειρήσεις»

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν προσπάθησε ποτέ να τον πιέσει και επέρριψε την ευθύνη για τις αναφορές στον Τύπο ότι η Μόσχα είχε «κατασκευάσει» πληροφορίες, με σκοπό να τον εκθέσει, στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Με σειρά αναρτήσεων στον λογαριασμό του στο Twitter, μερικές ώρες πριν από την πρώτη εδώ και έξι μήνες συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Τραμπ κατηγόρησε τις υπηρεσίες πληροφοριών για «μια τελευταία βολή» εναντίον του με τη διαρροή της πληροφορίας. «Ζούμε στη Γερμανία των ναζί;» αναρωτήθηκε.

«Η Ρωσία δεν προσπάθησε ποτέ να με πιέσει. Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία. Ούτε συμφωνίες ούτε δάνεια ούτε τίποτα» έγραψε ο Τραμπ σε μία από τις αναρτήσεις του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαψεύσεις του Κρεμλίνου, που αρνήθηκε την ύπαρξη του φακέλου που εμφανίστηκε αργά χθες, γράφοντας: «Η Ρωσία μόλις είπε πως η μη επιβεβαιωμένη πληροφορία που πληρώθηκε από πολιτικούς αντιπάλους είναι "μία πλήρης και συνολική κατασκευή, μια απόλυτη ανοησία". Πολύ αθέμιτο».

«Fake news» ότι με πιέζει η Ρωσία

Μιλώντας στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, σχολίασε εκ νέου τις διαρροές εγγράφων στον αμερικανικό Τύπο, που θέλουν τον ίδιο να διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μόσχα.

«Θεωρώ ότι είναι ντροπή να κυκλοφορούν αυτές οι πληροφορίες... είναι ψευδείς ειδήσεις («fake news» ήταν ο όρος που χρησιμοποίησε). Κατασκευασμένα πράγματα, δεν συνέβη. Πρόκειται για μία ομάδα αντιπάλων μας που ενώθηκε, άρρωστοι άνθρωποι, που ένωσαν αυτές τις ανοησίες» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μιλώντας για το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, για τις οποίες η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα διεξήγαγε έρευνα και εξέδωσε επίσημη αναφορά, ο Τραμπ είπε: «Σε ό,τι αφορά το χακάρισμα, θεωρώ ότι ήταν η Ρωσία, αλλά πιστεύω, επίσης, ότι δεχόμαστε κυβερνοεπιθέσεις από άλλα κράτη και άλλα άτομα».

«Ο Πούτιν και η Ρωσία έβγαλαν ανακοίνωση σήμερα ότι είναι ψεύτικη η είδηση. Σέβομαι αυτό που είπαν. Αν είχαν κάτι, θα το είχαν δημοσιοποιήσει» συμπλήρωσε.

«Αν αρέσω στον Πούτιν, είναι καλό»

Σε ερώτηση για το αν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προσπάθησε να τον εκλέξει, σχολίασε: «Αν ο Ντόναλντ Τραμπ αρέσει στον Πούτιν, το θεωρώ προσόν, όχι κάτι αρνητικό, γιατί έχουμε μία απαίσια σχέση με τη Ρωσία. Πιστεύετε ειλικρινά ότι η Χίλαρι θα ήταν πιο σκληρή με τον Πούτιν από μένα; Το πιστεύει κανείς αυτό πραγματικά;». «Δεν έχω καμία δουλειά, καμία συνεργασία και καθόλου χρέη στη Ρωσία​» προσέθεσε.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να πει ότι η καμπάνια του δεν είχε επαφή με τη Ρωσία και ποιο είναι το μήνυμά του για τον Πούτιν, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό, δεν θα το κάνει. Η Ρωσία θα έχει πολύ περισσότερο σεβασμό για τη χώρα μας, όταν θα είμαι εγώ επικεφαλής, απ' ό,τι όταν ήταν άλλοι... Θα πρέπει να βρούμε μια λύση... Δεν είναι μόνο η Ρωσία».

Στη συνέχεια, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μία ακόμη επίθεση στην Κίνα.

«22.000.000 λογαριασμοί χακαρίστηκαν σε αυτή τη χώρα από την Κίνα. Επειδή δεν έχουμε καθόλου άμυνα» είπε και σημείωσε: «Η Κίνα μας εκμεταλλεύεται απόλυτα οικονομικά». Επέμεινε, δε, ότι όλες οι χώρες θα σέβονται τις ΗΠΑ πολύ περισσότερο απ' ό,τι κατά τη θητεία των προηγούμενων διοικήσεων. «Η Κίνα μας έχει εκμεταλλευτεί. Η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό, η Ιαπωνία, όλοι θα μας σέβονται περισσότερο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πάντα προσέχω για μικρές κάμερες»

Αναφερόμενος στα βίντεο που φέρεται να έχουν οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τη διαμονή του ιδίου σε ξενοδοχείο στη Μόσχα και τα όργια που φέρεται να έκανε εκεί με ιερόδουλες, ο Τραμπ σχολίασε ότι πάντα είναι προσεκτικός για πιθανή κατασκοπεία σε δωμάτια ξενοδοχείων και ότι πάντα προειδοποιεί τους συνεργάτες του για μικρές κάμερες.

«Είμαι εξαιρετικά προσεκτικός. Περιβάλλομαι από σωματοφύλακες. Πάντα τους λέω να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί σε αυτά τα δωμάτια υπάρχουν κάμερες στα πιο παράξενα σημεία. Δεν τις βλέπεις και δεν το ξέρεις. Καλύτερα να προσέχεις, αλλιώς θα δεις τον εαυτό σου στην τηλεόραση. Παρεμπιπτόντως, είμαι και μανιακός με την καθαριότητα» είπε.

«Θα γίνω ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης, που δημιούργησε ποτέ ο Θεός»

Ασταμάτητος, ως συνήθως, ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα γίνει «ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης, τον οποίο δημιούργησε ποτέ ο Θεός!».

«Θα δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης. Είπα ότι θα γίνω ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης που έχει δημιουργήσει ποτέ ο Θεός. Το πιστεύω αληθινά» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον ουρανοξύστη του, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, απαριθμώντας διάφορους ομίλους -την Fiat/Chrysler, την Ford κ.ά.- που έχουν δεσμευθεί να εντείνουν τη δραστηριότητά τους στις ΗΠΑ.

«Υπάρχει μια φανταστική ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή, μια ατμόσφαιρα που πολλοί μου λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ πριν» προσέθεσε.

Ακόμη, ο Τραμπ επανέλαβε την κατηγορία του εις βάρος του απερχόμενου προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι «δημιούργησε» την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Αν δεν έχουν κάνει καλη δουλειά οι γιοι μου, μετά από οκτώ χρόνια, θα τους απολύσω»

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις του, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την πλήρη παραχώρηση του ελέγχου στους γιους του, Ντόναλντ τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, όπως και σε ένα στέλεχος του ομίλου, μέσω της δημιουργίας καταπιστεύματος, στις 20 Ιανουαρίου. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραιτηθεί απ' όλες τις θέσεις που κατέχει στον όμιλό του.

Επίσης, σύμφωνα με την δικηγόρο του, δεν θα γίνουν συμφωνίες στο εξωτερικό κατά την προεδρία του, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρς των ΗΠΑ δεν θα συζητά με τους γιους του για συμφωνίες στο εσωτερικό.

Ακόμη, ο Τραμπ ανέφερε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο απέρριψε συμφωνία δύο δισ. δολαρίων από φίλο του στο Ντουμπάι, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, αναφέροντας μάλιστα ότι, αν ήθελε, θα μπορούσε να διοικεί τις επιχειρήσεις του και να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ ταυτόχρονα.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Αυτά τα έγγραφα είναι απλά ένα τμήμα των πολλών, πολλών εταιρειών μου. Τις παραχωρώ στους γιους μου». «Ελπίζω σε οκτώ χρόνια που θα επιστρέψω να έχουν κάνει καλή δουλειά, αλλιώς θα γυρίσω και θα τους πω ''απολύεστε''» κατέληξε.

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ