Τυφώνας Florence: Στο έλεος οι ανατολικές ακτές με επικίνδυνες πλημμύρες

 

Ο Τυφώνας Florence, αν και εξασθενημένος έφτασε και χτύπησε Βόρεια και Νότια Καρολίνα με 155 χλμ./ώρα - Φόβοι για τις τεράστιες πλημμύρες που αναμένεται να προκαλέσει τις επόμενες ώρες

Ο τυφώνας Florence εισέβαλε την Πέμπτη στις ακτές της Καρολίνας, λυγίζοντας δέντρα και πλημμυρίζοντας τους δρόμους στο Outer Banks.

Η τεράστια καταιγίδα «χτύπησε» με ανέμους ταχύτητας 155 χλμ/ώρα τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους χωρίς ρεύμα, σε μία «πολιορκία» που αναμένεται να κρατήσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Το πιο πρόσφατο πέρασμα του τυφώνα ήταν κοντά στο Ουίλμινγκτον, με την ταχύτητα προώθησής του να πέφτει στα 7χλμ/ ώρα. 

Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων, Κεν Γκράχαμ, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να εφυσηχάζουν οι πολίτες, καθώς δεν υπάρχει τίποτα το ασήμαντο σε αυτή την καταιγίδα.

Οι τεράστιοι όγκοι νερού προκαλούν πάντα τους περισσότερους θανάτους κατά τη διάρκεια τροπικών καταιγίδων και τυφώνων, και ο Florence αναμένεται να προκαλέσει επικίνδυνες πλημμύρες.

3000__1_

 

flood

Ο Γκράχαμ τόνισε ότι ακόμη και σε περιοχές απ' όπου θα περάσει «ξυστά» ο τυφώνας και θα πληγούν από ασθενείς ανέμους, θα υπάρξουν ισχυρές βροχοπτώσεις για πολλές ώρες. Η καταιγίδα ενδέχεται να προκαλέσει πλημμύρες που θα φτάσουν μέχρι και τρία χλμ. προς την ενδοχώρα, αν ο Florence παραμείνει για αρκετές ημέρες στις ακτές. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, το ξέσπασμα του Florence αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (ΗΠΑ) μεταξύ Βόρειας και Νότιας Καρολίνας.

Στη συνέχεια, το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει να πλήττει την ακτή, με τεράστιες ποσότητες βροχής που μπορούν να φτάσουν τις 30 ίντσες (76 εκ.) και στις δύο Πολιτείες, προτού μεταφερθεί στα Απαλάχια, όπου θα εξσθενήσει πολύ.

Τα αποτελέσματα όμως θα είναι καταστροφικά: οι πλημμύρες θα «πνίξουν» σπίτια, επιχειρήσεις, φάρμες αλλά και βιομηχανικά κέντρα.

Δείτε LIVE το τυφώνα εδώ

 

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ