Χοντραίνει η κόντρα Ιταλίας-Γαλλίας για το Aquarius: Ο Σαλβίνι απειλεί με ακύρωση της συνάντησης Μακρόν-Κόντε

Να κατεβάσει τους τόνους στην κόντρα με τη Ρώμη για το προσφυγικό επιχειρεί το Παρίσι.

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία είναι προσηλωμένη στον διάλογο και στην συνεργασία με την Ιταλία ως προς την διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη.

«Κατανοούμε πλήρως το βάρος που οι μεταναστευτικές πιέσεις σημαίνουν για την Ιταλία και τις προσπάθειες που καταβάλλει αυτή η χώρα. Καμία από τις δηλώσεις που έγιναν από τις γαλλικές αρχές δεν θέτει σε αμφισβήτηση αυτό το γεγονός», ανέφερε σε γραπτή δήλωση, λίγη ώρα πριν η ιταλική λαϊκιστική κυβέρνηση ζητήσει από το Παρίσι «επίσημη συγγνώμη» τόσο για τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν με τις οποίες κατήγγελλε τον κυνισμό και την ανευθυνότητα των Ιταλών, που αρνήθηκαν να δεχθούν το πλοίο Aquarius με τους 629 μετανάστες, όσο και για εκείνες του εκπροσώπου του κόμματός του, Γκαμπριέλ Ατάλ, ότι η θέση της Ιταλίας απέναντι στο Aquarius, είναι «εμετική».

«Εάν η επίσημη συγγνώμη δεν έρθει, ο πρωθυπουργός (Τζουζέπε) Κόντε θα κάνει καλά να μην πάει στην Γαλλία», για την προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνάντηση κορυφής με τον Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα.

Νωρίτερα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Γαλλίας σχετικά με το ίδιο θέμα.

«Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο και την συνεργασία που διατηρούμε με την Ρώμη για το θέμα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Για τις χώρες μας, είναι ουσιαστικής σημασίας να φθάσουμε γρήγορα σε συμφωνία για την μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, για την ενίσχυση της κοινής μας δράσης προς τις χώρες καταγωγής και διέλευσης και, ευρύτερα, για την ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών μας συνόρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών. Το θέμα θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης Μακρόν-Κόντε την Παρασκευή.

 

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ