Ανακύκλωση τηγανέλαιων στην Ηλεία

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΕΠΙ.ΝΟ.Ο. συμβάλει ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης τηγανέλαιων, χαρτιού, πλαστικού, υφάσματος, ηλεκτρικών συσκευών και οποιουδήποτε άλλου ανακυκλώσιμου υλικού, διατηρώντας την έδρα της στην Ηλεία. Η ΕΠΙ.ΝΟ.Ο. δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2015, βάσει του νόμου 4019/2012, από επτά κοινωνικούς εταίρους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ενεργοί πολίτες σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Όλοι οι εταίροι έχουν ως φιλοσοφία και στάση ζωής την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη.

Το καταστατικό μας είναι εγκεκριμένο από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, με A.M.K.E Δ00729 και είμαστε αδειοδοτημένοι για την ανακύκλωση και μεταφορά μη επικίνδυνων υλικών και αποβλήτων (τηγανέλαια, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, ηλεκτρικές συσκευές, μελανοδοχεία toner) στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τη Διεύθυνση περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας, με αριθμό αποφ. Πρωτ. αδείας. 2769/171748. 
Το 60% των κερδών μας, αποδεδειγμένα κάθε χρόνο, το διαθέτουμε σε ανταποδοτικά κοινωνικά οφέλη και κοινωνικές δράσεις ανακούφισης των ευπαθών ομάδων του κοινωνικού ιστού.
​ Ως κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, αποτελούμε τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ κράτους και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, με στόχο την δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας.
 
Η Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΙ.ΝΟ.Ο, συνεργάζεται με μεγάλο δίκτυο φορέων που αποτελείται από άλλες Κοιν.Σ.Επ., πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σχολεία, εκκλησίες, και δήμους. Διατηρεί δε άριστες σχέσεις και συνεργάζεται μ’ όλους τους φορείς του Νομού Ηλείας. Επίσης συνεργαζόμαστε με μεγάλες εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο). Τα ανακυκλώσιμα υλικά συλλέγονται, και ΑΜΕΣΑ παραδίδονται στις εταιρείες αυτές. Υπενθυμίζουμε ότι τα υλικά αυτά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο), είναι μη επικίνδυνα και μπορούν να αποθηκευτούν για κάποιο διάστημα χωρίς να ρυπαίνουν ή να παράγουν οσμές.
 
Η βασική φιλοσοφία, αλλά και η λειτουργία της Κοιν.σ.επ  ΕΠΙ.ΝΟ.Ο έγκειται στο να προβάλει και να προωθεί, σε απόλυτη συνεργασία με συλλόγους, σχολεία, εκκλησίες, δήμους, δράσεις που αποσκοπούν: στην ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, στην στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων,  στην ενημέρωση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε συνεργασία τους εκπαιδευτικούς και τους OTA, προσδοκώντας να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και ευθύνη οι σημερινοί μικροί μαθητές, οι αυριανοί ενεργοί πολίτες.
 
Γιατί ΕΠΙ.ΝΟ.Ο.;
Επιθυμούμε να κινητοποιήσουμε τον καθένα σας, προκειμένου να συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω αντισταθμιστικών οφελών, αναλόγως με την ποσότητα που συλλέγεται κάθε φορά, συμβάλλουμε στην αισθητή μείωση των δαπανών λειτουργίας της επιχείρησή σας. Ενταχθείτε δυναμικά σε κάποιο πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων, διακόπτοντας άμεσα την αποβολή τηγανέλαιων σε αποχετεύσεις. Επικοινωνήστε καθημερινά μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.
 
Η Κοινωνική Συνεταιρεστική Επιχέιρηση ΕΠΙ.ΝΟ.Ο:
    •    Διαθέτει πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων.
    •    Λειτουργεί Νόμιμα και διαθέτει άδεια συλλογής μαγειρικών ελαίων.
    •    Εκδίδει πιστοποιητικά ετήσιας διάρκειας σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις βεβαιώνοντας τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ορθής διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας του περιβάλλοντος.
    •    Παρέχει σε κάθε επίσκεψη σχετική νόμιμη βεβαίωση που πιστοποιεί την παραλαβή τηγανέλαιων προς ανακύκλωση. Αυτή η βεβαίωση σας βοηθά στην παρακολούθηση της ποσότητας λαδιών που ανακυκλώνεται αλλά και σε τυχόν ελέγχους από Υπηρεσίες Υγιεινής.
    •    Για τη συλλογή των ελαίων, χρησιμοποιούμε ειδικό όχημα κλειστού τύπου και σύγχρονης τεχνολογίας, που πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές.
    •    Διαθέτει σωστά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό που αναλαμβάνει τη συλλογή σε γρήγορους χρόνους, χωρίς να παρεμποδίζει στο ελάχιστο την πορεία των εργασιών στην επιχείρησή σας.
    •    Σας προσφέρει κατάλληλα δοχεία αποθήκευσης τηγανέλαιων, που σφραγίζουν σωστά και μεταφέρονται χωρίς απώλειες.
 
Μάθετε περισσότερα στο epinoo-hleia.gr

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ