Σχόλιο για τα μαθήματα Ιστορίας, Φυσικής και ΑΕΠΠ από το φροντιστήριο ΑΛΜΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού κρίνονται αναμενόμενα αλλά απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Συγκεκριμένα, τα θέματα της Α’ Ομάδας ήταν ευκρινή στη διατύπωση και αντίστοιχης έκτασης με τα περσινά.

Η Β’ Ομάδα θεμάτων που απαιτεί το σχολιασμό παραθεμάτων σε συναρμογή με τις γνώσεις του σχολικού βιβλίου προϋπέθετε ιδιαίτερη καλλιέργεια της αφαιρετικής και κριτικής ικανότητας των μαθητών, η οποία επιτυγχάνεται με την επίλυση πολλών ασκήσεων αυτού του τύπου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στα φετινά θέματα η σωστή διαχείριση του χρόνου θα αποτελέσει θεμελιώδες έρεισμα για την επίτευξη υψηλών βαθμολογιών, αφού οι απαντήσεις των μαθητών πρέπει να είναι μακροσκελείς σε συνάρτηση με το πλήθος των παραθεμάτων.
Φιλολογική ομάδα «Άλμα»

ΦΥΣΙΚΗ

Τα θέματα της Φυσικής Προσανατολισμού κάλυπταν όλο το φάσμα της εξεταστέας ύλης. Απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, καθώς η πραγματοποίηση πολλών πράξεων ήταν αναγκαία για την επίλυση των ερωτημάτων ενώ παράλληλα θα έπρεπε να διαχειριστούν καλά το χρόνο τους. Ειδικότερα, το θέμα Δ4 ζητούσε μεγάλη προσοχή από τους υποψηφίους αφού χαρακτηρίζεται υψηλών απαιτήσεων.
Ομάδα Φυσικών
Φροντιστήριο «Άλμα»

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα φετινά θέματα στο μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» Προσανατολισμού χαρακτηρίζονται κλιμακούμενης δυσκολίας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές δε θα αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες στο Α΄ και Β’ Θέμα καθώς κρίνονται προσεγγίσιμα. Το Γ’ και Δ’ θέμα, όπως κάθε χρόνο, ήταν απαιτητικά σε αρκετά σημεία καθώς οι υποψήφιοι έπρεπε να κατανοήσουν πλήρως ποια είναι τα ζητούμενα και τα δεδομένα του κάθε προβλήματος.
Φροντιστήριο «Άλμα»
Σταυρούλα Μακρή

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline