Άρθρο Αυγερινοπούλου για την οικονομική ανάπτυξη Ελλάδας και Ηλείας στη Wall Street Journal

Στο κυριακάτικο φύλλο της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία οικονομικής εφημερίδας της Νέας Υόρκης και του αμερικανικού χρηματιστηρίου

φιλοξενήθηκε άρθρο της Βουλευτού Επικρατείας κας. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου με αιχμή την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης, της Ελλάδας, αλλά και της Ηλείας.

Η κα Αυγερινοπούλου στο άρθρο, που συνυπογράφει με τον κ. Κέβιν Λιου, Περιφερειακό Διευθυντή της Πολυμερούς Υπηρεσίας Διασφάλισης Επενδύσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΜIGA) προτείνει τη δημιουργία ενός Πολυμερούς Επενδυτικού Ταμείου (Μultilateral Sovereign Fund), το οποίο θα διευκολύνει επενδύσεις από χώρες, που διαθέτουν πλεονάσματα προς «υπερχρεωμένες αναπτυσσόμενες χώρες» της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα.

Υπό τον τίτλο: «Για να βοηθήσει, η Κίνα πρέπει να επενδύσει στην Ευρωζώνη, όχι απλώς να τη διασώσει» η κα. Αυγερινοπούλου και ο κ. Λιου, που μετέχουν στους «Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες», του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (W.E.F) απέστειλαν το άρθρο στον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κίνας, κ.Βαν, ενώ η πρότασή τους αναδημοσιεύθηκε και από τα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ.

Η κα Αυγερινοπούλου σημειώνει ότι η Ελλάδα παρά τα προβλήματα χρέους μπορεί κάλλιστα να προσελκύσει επενδύσεις από χώρες όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Ρωσία, Ινδία δεδομένου ότι διαθέτει προσοδοφόρους παραγωγικούς τομείς.

Στο άρθρο η κα Αυγερινοπούλου επισημαίνει ότι η χώρα μας «διαθέτει ιδιαίτερα ισχυρή τουριστική βιομηχανία, η οποία στηρίζεται στον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και στον τουρισμό για τον πολιτισμό, στον αγροτουρισμό, στον οικοτουρισμό και στον τουρισμό πολυτελείας. Η Ελλάδα διαθέτει επίσης, πληθώρα αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, όπως το ελαιόλαδο.

Η Ελλάδα παραδοσιακά «κυβερνά» σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και έναν δυνατό ναυτιλιακό τομέα, αλλά και λιμένες και ναυπηγεία. Ο ναυτιλιακός τομέας και οι υπηρεσίες του μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερο και να προσφέρουν σημαντικού μεγέθους νέα κεφάλαια, όπως για παράδειγμα θα μπορούσε να γίνει μέσω της ίδρυσης Παγκόσμιου Χρηματιστηρίου Ναυτιλιακών Αξιών, ή όπως θα μπορούσε να γίνει με τη σύσταση μιας ειδικής ζώνης εμπορίου στον Πειραιά.

Η Ελλάδα κάνει επίσης, σημαντικές επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειες, περιλαμβανομένης της ηλιακής, της αιολικής και της γεωθερμικής ενέργειας, ενώ διαθέτει μεγάλο δυναμικό για επενδύσεις σε προγράμματα διατήρησης βιοποικιλότητας, αφού έχει την πλουσιότερη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη και τα εδάφη της σε καθεστώς «Νatura” καλύπτουν περίπου το 27% της έκτασής της».

Η Βουλευτής Επικρατείας προσθέτει ότι «υπάρχει στην Ελλάδα μια σειρά από επενδύσεις υποδομής υπό εκτέλεση, τα οποία αν αποκτήσουν επαρκή χρηματοδότηση θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα παραγωγικές επενδύσεις: τέτοιο παράδειγμα είναι η «Ολυμπία Οδός» στη νοτιοδυτική Ελλάδα, η οποία παραμένει ημιτελής εξ’αιτίας προβλημάτων ρευστότητας.

Η Κίνα και άλλες χώρες, που έχουν σωρεύσει πλεονάσματα θα μπορούσαν να επενδύσουν σε αυτούς τους τομείς μέσω αυτής της πολυμερούς πλατφόρμας, κι έτσι να διοχετεύσουν πόρους σε παραγωγικά στοιχεία» καταλήγει στο άρθρο της, η κα. Αυγερινοπούλου.

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ