Αβραμόπουλος: Στηρίζει την υπόθεση του πολιτικού αεροδρομίου Ανδραβίδας (video)

Ανοικτό άφησε το θέμα του πολιτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του χθες στην 117 Πτέρυγα Μάχης.

Γνωρίζοντας τα δεδομένα αρκετά καλά, από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Τουρισμού επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα τόνισε πως σύντομα θα είναι σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις, ενώ επισήμανε πως τώρα ίσως υπάρχει περισσότερο από ποτέ η δυνατότητα να ενισχυθούν οι υποδομές της Ηλείας.

Σχολίασε δε πως τα μικροτοπικά συμφέροντα έχουν κάνει κακό στον τόπο αναφερόμενος απαντώντας με κατηγορηματικό τρόπο στο θέμα του ανάλογου αιτήματος των Αχαιών για τον Άραξο. Υπεραμύνθηκε των δυνατοτήτων που μπορεί να δώσει ένα αεροδρόμιο στην Ηλεία για την τουριστική ανάπτυξη, τόνισε ότι μένει σταθερός στις θέσεις που είχε ως υπουργός Τουρισμού και παρά τις δημοσιονομικές πιέσεις που υπάρχουν θα γίνει προσπάθεια για την αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Οι δηλώσεις του για το θέμα:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σχετικά με τη λειτουργία του Αεροδρομίου, ως πολιτικό. Είχατε πει, ως Υπουργός Τουρισμού ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει. Σήμερα ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης τι λέτε;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι γνωστό ότι δεν αλλάζω θέση κάθε φορά που αλλάζουν τα καθήκοντά μου. Θυμάμαι  την τότε επίσκεψή μου με την ιδιότητά μου, ως Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, όπου συζήτησα με όλους τους παράγοντες του Νομού Ηλείας. Εκείνο που πρέπει να πω για μία ακόμα φορά, είναι ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος έχει τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες ανάπτυξης.

Ο τουρισμός πρέπει να είναι μία εκ των πολιτικών αιχμής για το μέλλον αυτού του τόπου. Η τουριστική ανάπτυξη, βέβαια, περνάει από τις υποδομές. Υποδομές είναι τα καλά νοσοκομεία, υποδομές είναι, όμως και οι διευκολύνσεις για τις μεταφορές, επίγειες και εναέριες. Αυτό το αεροδρόμιο που είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, με μεγάλες δυνατότητες μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην πολιτική αεροπορία, και μέσω αυτής, στην τουριστική ανάπτυξη.

Είμαι ενήμερος των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά και του γεγονότος ότι τότε είχαμε αρχίσει να εκπονούμε στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης  μία μελέτη για την γενικότερη αξιοποίηση των υποδομών μας στην περιοχή

Μένω συνεπής σε αυτά που είχα πει τότε και έχω δώσει οδηγίες να εκπονηθεί μια πλήρης μελέτη, ώστε παρά το γεγονός ότι έχουμε δημοσιονομικές πιέσεις αυτόν τον καιρό μέσω άλλων προγραμμάτων, να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση αυτού του αεροδρομίου. Σύντομα, θα είμαι σε θέση να κάνω ανακοινώσεις. Ίσως τώρα, περισσότερο από ποτέ να είναι ευκαιρία και δυνατότητα να ενισχυθεί η υποδομή της Ηλείας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν ολοκληρωθούν οι όποιες εγκαταστάσεις για το συγκεκριμένο έργο, θα μπορούσε να λειτουργήσει, κατά μια έννοια ημιτελώς, για πτήσεις τσάρτερ κάποιος αεροδιάδρομος;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό δεν εξαρτάται μονάχα από το τι θέλουμε εμείς, αλλά από το τι απαιτήσεις έχουν θέσει και οι πολιτικές υπηρεσίες, όπως επίσης και οι εταιρείες. Απαιτούνται όμως κάποιοι όροι ασφάλειας. Τα στρατιωτικά αεροδρόμια διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τα πολιτικά για αυτό και πρέπει να γίνουν κάποιες προσαρμογές. Το θέμα είναι τι θέλουμε να κάνουμε. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να συνδυάσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτό το αεροδρόμιο για στρατιωτικούς σκοπούς με πολιτικούς σκοπούς και το κυριότερο να το εντάξουμε σε ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση των υποδομών, για την τουριστική ανάπτυξη.

Ας μείνουμε, λοιπόν σε αυτό σήμερα. Η βούληση υπάρχει, η θέληση υπάρχει, η απόφαση θα ληφθεί. Αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται σοβαρά, γιατί πολλές φορές στο παρελθόν έχουν ακουστεί μεγάλα λόγια και υποσχέσεις και τελικά μετά από χρόνια, τα ίδια λέγονται. Αυτή τη φορά, κάτι θα γίνει και θα είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου στις δύο μονάδες Ανδραβίδας και Αράξου.

Πηγή

ilialive.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ