Σαμαράς: Αλλαγές στο Μνημόνιο για διατήρηση μισθών και μείωση φόρων

Τα δεκαοκτώ μέτρα μίας ρεαλιστικής επαναδιαπραγμάτευσης παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς αντιδιαστέλλοντας το δικό του πρόγραμμα με την “μονομερή
καταγγελία του Μνημονίου” για την οποία είπε ότι μοιάζει με “παιχνίδι με τα σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη”.

“Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών ανέφερε ο κ. Σαμράς παρουσιάζοντας τις οικονομικές του προτάσεις σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ και πρόσθεσε: “Προτείνουμε οι έλληνες να αλλάξουμε την μοίρα μας και τα πρώτα βήματα θα παρουσιάσουμε απόψε. Τρεις είναι οι προτεραιότητες: Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση σε μία Ευρώπη που αλλάζει, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Οι πολίτες θα κερδίσουν θέσεις εργασίας, δουλειες δουλειές, δουλειές. Ανακούφιση των νοικοκυριών και του επιχειρηματικού κόσμου”. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην παραμονή στο ευρώ “με αναδιαπραγμάτευση που δεν έχει καμία σχέση με την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου που λένε κάποιοι άλλοι ανέφερε χαρακτηριστικα.

Υπογράμμισε επίσης την αποκατάσταση αδικιών που ήδη έγιναν και την λήψη μέτραων για την ασφάλεια του πολίτη από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση.  Αναφέρθηκε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ με τα οποία θα ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα και θα υπάρξει ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για την δημιουργία θέσεων εργασίας ανέφερε: “Αφού σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας μέχρι το τέλος της χρονιά στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα δοθεί έμφαση στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Μπορούν να δημιουργηθούν 150.000 θέσεις εργασίας στο πρώτο εξάμηνο πέρα από εκείνες που θα προκύψουν από τα ευρωομόλογα έργων. Μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης θα αναζητήσω επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη”.

 

Πώς θα βγούμε από το σημερινό τέλμα: με μέτρα που πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε με τους δανειστές και με μέτρα που μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας είπε ο κ. Σαμαράς και ακολούθως ανέφερε 18 χυγκεκριμένα μέτρα.

-Πρώτον αποκατάσταση των πολυ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκινικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.

-Δεύτερον επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια

-Τρίτον επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα. “Σε αυτά τα επιδόματα θα δώσω την μεγάλη προσωπική μάχη” ανέφερε χαρακτηριστικά

-Τεταρτό να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις των προηγούμενων χρόνων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλίσουν τα υπόλοιπα

-Πέμπτο Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνώ με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί. Στηρίζουμε τις συβάσεις εργασίας. Για τη μετενέργεια ζητούμε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα

-Έκτο όταν σταθεροποιηθούν τα έσοδα, αύξηση του αφορολόγητου στις 8000 ευρώ  και μετά στις 10.000 ευρώ

-Έβδομο αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο ΕΤΑΚ

ΣΤαδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις. Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά.

-Ογδοο σταδιακή μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα μέχρι 32% από το 45% που είναι σήμερα.  Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 2010 μέχρι σήμερα προκάλεσε μείωση των εσόδων κατά 9% είπε ο κ. Σαμαράς.

- Ένατο τα 11,5 δις μέτρα να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. Θα θεσπίσουμε για το 2013 3,5 δις περικοπές και όχι επτά δίς. ΈΤσι οι περικοπές θα γίνουν από την σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς.

-Δέκατο δεν θα απολύονται οι δημοσιοι υπάλληλοι για μία τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές όχι άλλη μείωση μισθών και συντάξεων όχι άλλη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων όχι άλλη φορολόγηση. Όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία οδηγούν σε ρήξη με τους εταίρους και οδηγούν σε νέους φόρους και περικοπές.

-Ενδέκατο μέτρα για τους δανειολήπτες. Η μηνιαία δόση δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος

-Δωδέκατο ανατολή των συνεπειών του τειρεσία για όσους έχουν υπαχθεί

-ΔΕκατο τρίτο: εξασφαλίζουμε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ειδικής τράπεζας και εγγυοδοσία από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.  Βασικός μηχανισμός αποκατάστασης της ρευστότητας είναι η επιστροφή των καταθέσεων. Επανέλαβε την πρόταση Μόντι για πανευρωπαική εγγύηση των καταθέσεων.

-Δεκατο τέταρτο συμψηφισμός οφειλών από και πρός το δημόσιο

-Δεκατο πέμπτο αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

-ΔΕκατο έκτο αποφασιστική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των συμβάσεων παραχώρησης.

-Δέκατο έβδομο πέρα από την οικονομία, πολιτική για την αποκατάσταση της ασφάλειας του έλληνα πολίτη. Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, πάταξη του παραεμπορίου.

-Δέκατο όγδοο: Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ για να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό μας πλόύτο.

Κλέινοντας ανέφερε ότι “Αυτά τα μέτρα βγάζουν την χώρα από την ύφεση και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτά τα μέτρα μπορούν να κερδίσουν στήριξη στην Ευρώπη όχι όμως και η μονομερής καταγγελία. Αν η Ελλάδα καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τι θα γίνει μετά. Εκείνοι που μλούν για μονομερή καταγγελία μοιάζουν με παιδάκια που παίζουν με τα σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη”.

Πηγή

protothema.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.