Ανακοινώσεις - Δηλώσεις πολιτευτών και κομμάτων για τη θεομηνία

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων, πολιτευτών και πολιτικών φορέων για τις πλημμύρες στην Ηλεία, όπου ζητείται η στήριξη των πλημμυροπαθών...

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις πλημμύρες στην Ηλεία

Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως, χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος, να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση και την προστασία των πληγέντων, την άμεση και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, την πλήρη αποζημίωση των σπιτιών των μαγαζιών, της αγροτικής παραγωγής και εγκαταστάσεων.

Και για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον πολύπαθο λαό της Ηλείας είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση, γιατί άφησαν τις πόλεις, τα χωριά, την αγροτική παραγωγή της, χωρίς έργα και μηχανισμούς αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά τις προειδοποιήσεις, τις καταγγελίες και διεκδικήσεις οργανώσεων και φορέων της περιοχής. Το πόσο μεγάλες είναι οι ευθύνες τους αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι δεν είχαν πάρει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία του νοσοκομείου.

Τα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, καθώς και ο βουλευτής του από την Αχαΐα, βρίσκονται σε κινητοποίηση για να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη και οργάνωση, η διεκδίκηση των άμεσων μέτρων.

Βλαγκούλης: Κοντά στους πλημμυροπαθείς

Κοντά στους Πλημμυροπαθείς βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές των πλημμυρών ο πολιτευτής Ν.Δ κ. Θόδωρος Βλαγκούλης, συμμετέχοντας ακόμη στη σύσκεψη στο Νοσοκομείο του Πύργου. Σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Βλαγκούλης τόνισε μεταξύ άλλων και μάλιστα κατά προτεραιότητα να γίνουν:

Η κήρυξη των πληγεισών περιοχών ως θεομηνιοπλήκτων, έτσι ώστε η αποκατάσταση των ζημιών να γίνει άμεσα χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες. Να γένει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να καταβληθούν άμεσα τα κονδύλια των αποζημιώσεων.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
Να γίνουν άμεσα οι αποκαταστάσεις των ζημιών προκειμένου το Νοσοκομείο σταδιακά να βρει τον ρυθμού του. Ακόμη ο κ. Βλαγκούλης, πέραν των εργασιών που πρέπει να γίνουν στο Νοσοκομείο, επεσήμανε στη σύσκεψη ότι θα πρέπει να καταλογισθούν ποινικές και αστικές ευθύνες  κατά παντός υπευθύνου (κατασκευαστών – υπευθύνων παρακολούθησης του έργου αλλά και εκείνων που το παρέλαβαν, αν φυσικά υπάρχει σχετική πράξη παράδοσης και παραλαβής) για τα προϋπάρχοντα κεκρυμένα κατασκευαστικά ελαττώματα, τα οποία ενεφανίσθηκαν τώρα, η δε ποινική καθώς και αστική ευθύνη των αρμοδίων δεν υπόκειται σε παραγραφή.      

Δήλωση του Προέδρου της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ Ηλείας Διαματή Καρασούλα, για τις πλημμύρες που έπληξαν την Ηλεία
 
"Για άλλη μιά φορά το πράσινο πολιτικό καταστημένο της Ηλείας άφησε τον πολύπαθο Νομό μας στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων και την μανία της φύσης αποδεικνύοντας περίτρανα την ανυπαρξία, τη σαθρότητα και την ανικανότητά του να διαχειριστεί την οποιαδήποτε κρίση.

'Ενα κατεστημένο που έχει στοιχειώσει την Ηλεία τις τελευταίες δεκαετίες, δεμένο στις καρέκλες τις εξουσίας με κάθε είδους ορθόδοξους και ανορθόδοξους τρόπους. Είναι τα ίδια εκείνα πρόσωπα που με την ολιγωρία και την ανικανότητά τους άφησαν την Ηλεία να καεί το 2007 με την ολοκληρωτική καταστροφή του Νομού και την απώλεια 37 συμπατριωτών μας.

Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν λογοδότησαν ποτέ για τα ακούσια εγκλήματά τους αλλά επιβραβεύτηκαν τρία χρόνια μετά από το λαό της Ηλείας για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο. Η Ηλεία "πνίγηκε" στα λάθη της.

Αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι να ορθοποδήσουν οι πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες συμπολίτες μας. Καλούμε την Πολιτεία να συνδράμει άμεσα και αποτελεσματικά σε αυτό και να σταθεί δίπλα στους πληγέντες πολίτες της Ηλείας που τόσα δεινά έχουν υποφέρει την τελευταία πενταετία τόσο από τα φυσικά φαινόμενα όσο κι απ' την στοχοποίησή της από το ΠΑΣΟΚ με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα υποβάθμισης του Νομού μας.

Ο Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός, όπως και στις πυρκαγιές του 2007 θα σταθεί έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας όπως και η Νεολαία της Ηλείας.
Η ΝΕ.Ο.Σ Ηλείας θα σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών μας με δράσεις που θα γίνουν γνωστές εντός της εβδομάδας.

Προσωπικά, απευθύνω έκκληση σε κάθε πολίτη της Ηλείας, να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη. Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό τους ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η Πατρίδα και ο λαός μας.

Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ που λειτούργησαν άμεσα και αποτελεσματικά σε αντίθεση με την τοπική αυτοδιοίκηση που ενεργοποιείται μόνο όταν ξεφορτώνουν λαθρομετανάστες στο Κατάκολο. Ας ξέρει ο κ.Καφύρας ότι μπορεί ακόμα να κάνει κάτι για το καλό της Ηλείας: Να παραιτηθεί."

Αριστερή Παρέμβαση: Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς

Η χθεσινή πρωτοφανής πλημμύρα που έπληξε τις περιοχές των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ήρθε να προστεθεί στις τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές και το σεισμό (2007 και 2008) και να επιδεινώσει τα προβλήματα εργαζομένων, φτωχών αγροτών και γενικά του λαού της Ηλείας, που έχουν ήδη οξυνθεί λόγω της κυβερνητικής εγκατάλειψης και του Μνημονίου. Αποκάλυψε σε όλο της το «μεγαλείο» τη γύμνια του κράτους και των Δήμων, ότι η λογική των έργων ήταν και είναι η «βιτρίνα», το κέρδος και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο θάνατος μιας γυναίκας και οι μεγάλες καταστροφές από την πλημμύρα στο Νοσοκομείο του Πύργου, σε σπίτια, δρόμους, καταστήματα, αγροτικές καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αγροτών και κτηνοτρόφων, επιβάλλουν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των πληγέντων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Νοσοκομείο Πύργου και σε άλλες υποδομές.
Λήψη άμεσων μέτρων υπέρ των πλημμυροπαθών: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αποζημιώσεις, άτοκο πάγωμα χρεών, πλήρης αποκατάσταση ζημιών σε σπίτια, κτίσματα, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, αντιπλημμυρικά έργα.
Να συνεδριάσουν έκτακτα και από κοινού στον Πύργο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα: «Διεκδίκηση άμεσων μέτρων υπέρ των πληγέντων»

6/2/2012        
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ   Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ  Περιφερειακός Σύμβουλος

Η Δημοκρατική Αριστερά για τις πλημμύρες στον Πύργο και την Ολυμπία

Η βιβλική καταστροφή που έπληξε τις περιοχές του Πύργου και της Ολυμπίας και η οποία έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες κατοίκους, αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες, είναι αποτέλεσμα της αμεριμνησίας των κρατικών αρχών να θωρακίσουν την Ηλεία μετά από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007.

Το γεγονός ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν πρωτοφανή, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πενταετή κυβερνητική απραξία, όταν μάλιστα οι πόροι του «Ταμείου Μολυβιάτη» έμεναν όλα αυτά χρόνια (και μέχρι να κλείσουν «τρύπες» του κρατικού προϋπολογισμού) προκλητικά αδιάθετοι. Γιατί είναι κοινή η διαπίστωση ότι, εάν η πολιτεία είχε πράξει το καθήκον της, δεν θα είχε απωλεσθεί μια ανθρώπινη ζωή και οι περισσότερες συνέπειες των σημερινών καιρικών φαινομένων θα είχαν ελαχιστοποιηθεί.

Αυτή τη στιγμή, πέρα από τις επείγουσες ενέργειες για τη στέγαση των αστέγων και την άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Πύργου, επιβάλλεται η άμεση αποζημίωση των πληγέντων οικογενειών και επαγγελματιών (κτίρια, οικοσκευές, επαγγελματικός εξοπλισμός, ζωικό κεφάλαιο, καλλιέργειες κτλ.), η αποκατάσταση των υποδομών (οδικό δίκτυο, γέφυρες, τεχνικά έργα κτλ.) και η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην επαναληφθούν τα ίδια καταστροφικά φαινόμενα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών