Ανδρουλάκης από τον Πύργο: Η διακυβέρνηση της Ελλάδας μετά τις 18 Ιουνίου θα είναι ακροβασία πάνω από την άβυσσο

Κεφάτος, με διάθεση για αστεία και πειράγματα με τους συντρόφους του και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ο Μίμης Ανδρουλάκης στη χθεσινοβραδινή κεντρική ομιλία του κόμματος στην Ηλεία,
στο ξενοδοχείο Ιόνιον στον Πύργο. Ο κ. Ανδρουλάκης πέρα από στα αστεία ανέλυσε στο κοινό το άρθρο του «Άλφα-Βήτα», παρουσία βέβαια και των υποψηφίων βουλευτών του νομού.

«Πολιτική είναι η επιστήμη και η τέχνη των δυνητικών εναλλακτικών λύσεων σε συγκεκριμένη κατάσταση, σε συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων. Χρειάζεσαι μέσα στην καταιγίδα μια κυβέρνηση ισχυρή με τόλμη και φρόνηση, με όπλο την εθνική λαϊκή ενότητα η οποία θα μπορεί να διακρίνει ανά πάσα στιγμή το θέλω και μπορώ από το θέλω αλλά δεν μπορώ ενώ θα αγωνίζεται μέσα κι έξω από τη χώρα να διευρύνει τα όρια των επιλογών της δίχως να δένει προκαταβολικά τα χέρια της.

Όταν είσαι στην τραγική θέση να έχεις ένα και μόνο δανειστή έσχατης ανάγκης με 17 πρόσωπα, όταν ξέρεις πως αν σε αποσυνδέσει έχεις αιφνίδιο θάνατο, ζυγίζεις, διερευνάς, τραβάς το σχοινί μέχρι τα ακρότατα διαπραγματευτικά όρια αλλά δεν το σπάζεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε «Η άλφα-βήτα επισημαίνει: πολιτική είναι η επιστήμη και τέχνη των συμμαχιών. Αν δεν έχεις συμμάχους στη χώρα σου ούτε σε καμία κυβέρνηση της Ευρωζώνης πας χαμένος και οδηγείς τη χώρα σου στο μοιραίο και ανεπανόρθωτο.

Η διακυβέρνηση της Ελλάδας μετά τις 18 Ιουνίου θα είναι ακροβασία πάνω από την άβυσσο. Αν σε συνθήκες ασταθούς ισορροπίας τραντάζουν το σχοινί του ακροβάτη αυτός θα πέσει και μαζί του η χώρα. Αρκεί και ένα μικρό σπρώξιμο. Χρειάζεται να κρατήσει το σχοινί το σίγουρο και υποστηρικτικό χέρι της εθνικής λαϊκής ενότητας, της εθνικής συνευθύνης τουλάχιστον μέχρι να διαβούμε το γκρεμό υψηλού κινδύνου.

Η άλφα-βήτα της πολιτικής σε εποχές μεγάλων κρίσεων θέτει το θεμελιώδες ερώτημα: υπάρχει κανείς που μέσα στη σύγχυση, τον πανικό, την απόγνωση έχει τα κότσια να κρατήσει δυνατά το τιμόνι, να εμπνεύσει σιγουριά, εμπιστοσύνη, βάσιμη ελπίδα; Η ιστορία δεν δίνει πάντα θετική απάντηση. Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά αλλά είμαι βέβαιος ότι ο τρίτος πόλος, το υπό ανασυγκρότηση ΠΑΣΟΚ, στο όνομα μιας Νέας Κεντροαριστεράς, θα γίνει καταλύτης μιας εθνικής συνεννόησης για τα ελάχιστα αναγκαία και τα μέγιστα εφικτά ώστε να επανατοποθετήσουμε με ασφάλεια και τόλμη το “ελληνικό ζήτημα” στην Ευρωζώνη. Αν δεν ξαναμάθουμε εν θερμώ την άλφα-βήτα οι επιλογές μας μετά την 18η Ιουνίου θα είναι παραλλαγές ανάμεσα στο μαύρο και το γκρι" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών