Ανοίγει ο Δρόμος για Φωτοβολταϊκά στους Τ.Ο.Ε.Β

Απαντώντας στην αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Αντωνακόπουλος Τάκης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κος Σκανδαλίδης ανέφερε τα εξής:

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας δικαιούχοι του Ειδικού Προγράμματος Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις είναι τα Ν.Π.Ι.Δ τα οποία έχουν στην κυριότητα τους  το χώρο όπου θα εγκατασταθεί το φωτοβολταϊκό σύστημα (Φ/Β). Στην περίπτωση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β), οι οποίοι είναι Ν.Π.Ι.Δ., η κυριότητα των έργων και των εγκαταστάσεων αυτών ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Προκειμένου να αρθεί ο περιορισμός από τον οποίο προκύπτει ότι οι Ο.Ε.Β. δεν έχουν στην κυριότητα τους τις εγκαταστάσεις, παρότι έχουν την αρμοδιότητα της διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης των έργων, η ειδική Γραμματεία Κοινοτικών  πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προωθήσει προς την αρμόδια υπηρεσία Α.Π.Ε. του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α) πρόταση συμπλήρωσης της αριθμ. Α.Υ./Φ1/οικ1853 α.Φ.1557/22-9-2010 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών και  Π.Ε.Κ.Α. που αφορά στην εγκατάσταση Φωτοβολταικών  Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Με την εν λόγω προτεινόμενη συμπλήρωση, αντί της κυριότητας, απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Δημοσίου για εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων στις κτιριακές εγκαταστάσεις που διοικούν, λειτουργούν και συντηρούν οι Ο.Ε.Β.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.