Αντωνακόπουλος: Έμπρακτο ενδιαφέρον για την αγροτική οικονομία

Στο συνέδριο με θέμα το μέλλον της υπαίθρου καθώς επίσης και τις προοπτικές της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με γνώμονα το 2020 συμμετείχε ο Βουλευτής Ηλείας, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες και θεσμικoί εκπρόσωποι. Ο κ. Διβάρης  ο οποίος εκπροσώπησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευκαιρίες που παρέχει ο αγροτικός χώρος, όπως επίσης και ο κ. Χανιώτης Διευθυντής στην δ/νση Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων, Γενική Διεύθυνση Γεωργίας Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος μίλησε για το μέλλον της γεωργίας υπό την φροντίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2013, σύμφωνα με τον κ. Χανιώτη δεν είναι το τέλος των επιδοτήσεων, αλλά η απαρχή ενός νέου αγροτικού χώρου, ο οποίος θα είναι περισσότερο φιλικός με το περιβάλλον και με περισσότερα ποιοτικά- βιολογικά προϊόντα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος συνομίλησε με τον κ. Δαουτόπουλο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης για το μέλλον της γεωργίας καθώς επίσης και « τι μέλλει γενέσθαι» με τις νέες καλλιέργειες, οι οποίες ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Νέους της Υπαίθρου.
Ωστόσο, αξιοσημείωτη ήταν η συζήτηση του Βουλευτή με τον κ Γκλαβάκη πρώην Ευρωβουλευτή της Ν.Δ για το θέμα των Δημοπρατηρίων.

Ο Ηλείος Βουλευτής έχει ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα των Δημοπρατηρίων και την ίδρυση ενός Δημοπρατηρίου- Παρατηρητηρίου Τιμών στον Νομό Ηλείας. Οι απόψεις του Βουλευτή  ήταν ταυτόσημες απόλυτα με του κ. Γκλαβάκη, καθώς και οι δύο πιστεύουν ότι η δημιουργία Δημοπρατηρίου στην Ηλεία θα αυξήσει ιδιαίτερα το εισόδημα του Ηλείου παραγωγού και επιπρόσθετα θα επωφεληθεί και ο Ηλείος καταναλωτής.

Τέλος ο Βουλευτής συνομίλησε ιδιαίτερα με τους Νέους του συνεδρίου, οι οποίοι βλέπουν τον αγροτικό χώρο ως ένα πεδίο με πολλές προοπτικές για το μέλλον. Ο τίτλος του συνεδρίου Capture the moment, αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την παρούσα κατάσταση στο κλάδο της γεωργίας, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς διεργασίες, διαφαίνεται ιδιαίτερα επικερδής και με πολλές προοπτικές για το μέλλον.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ