Αντωνακόπουλος για λειτουργία δημοπρατηρίων

Στην ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς,

την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου και την οργάνωση της εποπτείας του κράτους μίλησε ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ο Βουλευτής στην ομιλία αναφέρθηκε στα «κακώς κείμενα» του γεωργικού κλάδου, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στο γεωργικό πληθυσμό της χώρας μας, ο οποίος δεν έχει ανάγκη από σύγχρονους «σωτήρες», ούτε από λόγια. Σύμφωνα με τον Βουλευτή χρειάζονται έργα και επενδύσεις στην πράξη. Η «στήριξη του αγρότη» θα πρέπει να είναι ουσιαστική και η συμβολή του στην προώθηση της επιχειρηματικότητας μεγάλη.

Η Δημιουργία Δημοπρατηρίων είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών. Η κερδοσκοπία που υφίσταται ο Έλληνας παραγωγός πρέπει να εκλείψει. Η σύσταση Δημοπρατηρίων είναι μία «τομή»  στην σύγχρονη γεωργική πραγματικότητα, « δεν είναι δυνατόν να φθάνουν προϊόντα στην κατανάλωση με πενταπλάσια τιμή από την τιμή που αγοράζονται από τον παραγωγό, αυτά πρέπει να χτυπηθούν, διότι τελικά έτσι συντελείται η άδικη διανομή του όποιου παραγόμενου πλούτου σε αυτή τη χώρα.

Μια από τις ελάχιστες τάξεις που παράγουν πραγματικό προϊόν και διακινούν υπηρεσίες σε αυτή τη χώρα είναι οι αγρότες», « τα δημοπρατήρια πρέπει να γίνουν άμεσα και πρέπει να διασφαλιστεί να έχει τον κύριο λόγο ο παραγωγός σε αυτό το νέο σχήμα και να μην είναι αυτός ο οποίος ουσιαστικά θα ακολουθήσει την πρωτοβουλία του κράτους».

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Βουλευτή και στη Δημιουργία νέων Γεωργικών σχολών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ο Ηλείος Βουλευτής έχει ασχοληθεί επισταμένως τόσο με το θέμα της δημιουργίας γεωργικής σχολής στο Νομό μας όσο και στη Δημιουργία Δημοπρατηρίου, το οποίο θα ενισχύσει ιδιαίτερα τη διακίνηση των προϊόντων και θα τονώσει την παραγωγή στην περιοχή.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ