Αντωνακόπουλος για λειτουργία δημοπρατηρίων

Στην ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς,

την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου και την οργάνωση της εποπτείας του κράτους μίλησε ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ο Βουλευτής στην ομιλία αναφέρθηκε στα «κακώς κείμενα» του γεωργικού κλάδου, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στο γεωργικό πληθυσμό της χώρας μας, ο οποίος δεν έχει ανάγκη από σύγχρονους «σωτήρες», ούτε από λόγια. Σύμφωνα με τον Βουλευτή χρειάζονται έργα και επενδύσεις στην πράξη. Η «στήριξη του αγρότη» θα πρέπει να είναι ουσιαστική και η συμβολή του στην προώθηση της επιχειρηματικότητας μεγάλη.

Η Δημιουργία Δημοπρατηρίων είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών. Η κερδοσκοπία που υφίσταται ο Έλληνας παραγωγός πρέπει να εκλείψει. Η σύσταση Δημοπρατηρίων είναι μία «τομή»  στην σύγχρονη γεωργική πραγματικότητα, « δεν είναι δυνατόν να φθάνουν προϊόντα στην κατανάλωση με πενταπλάσια τιμή από την τιμή που αγοράζονται από τον παραγωγό, αυτά πρέπει να χτυπηθούν, διότι τελικά έτσι συντελείται η άδικη διανομή του όποιου παραγόμενου πλούτου σε αυτή τη χώρα.

Μια από τις ελάχιστες τάξεις που παράγουν πραγματικό προϊόν και διακινούν υπηρεσίες σε αυτή τη χώρα είναι οι αγρότες», « τα δημοπρατήρια πρέπει να γίνουν άμεσα και πρέπει να διασφαλιστεί να έχει τον κύριο λόγο ο παραγωγός σε αυτό το νέο σχήμα και να μην είναι αυτός ο οποίος ουσιαστικά θα ακολουθήσει την πρωτοβουλία του κράτους».

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Βουλευτή και στη Δημιουργία νέων Γεωργικών σχολών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ο Ηλείος Βουλευτής έχει ασχοληθεί επισταμένως τόσο με το θέμα της δημιουργίας γεωργικής σχολής στο Νομό μας όσο και στη Δημιουργία Δημοπρατηρίου, το οποίο θα ενισχύσει ιδιαίτερα τη διακίνηση των προϊόντων και θα τονώσει την παραγωγή στην περιοχή.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη