Αντωνακόπουλος: Δυναμική παρέμβαση για τα προβλήματα των αγροτών

Με αφορμή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Γεωργίας για την χρήση των φυτοφαρμάκων στην Ελληνική Γεωργία που συζητήθηκε στη Βουλή, ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος

αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους αγρότες συνολικά της χώρας αλλά και ιδιαίτερα του Νομού Ηλείας.

Η σημαντική παρέμβαση του Βουλευτή αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα των αγροτών μας όπως:

-    Την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων και την έλλειψη μηχανισμού προστασίας όχι μόνο των αγροτών μας, αλλά και των καταναλωτών

-    Την ανυπαρξία μηχανισμών πάταξης του φαινομένου της ελληνοποίησης αγροτικών προϊόντων όπως της πατάτας

-    Την έλλειψη προστασίας των αγροτών από τους μηχανισμούς των έμπορων οι οποίοι ανεβάζουν το ποσοστό κέρδους τους σε βάρος των παραγωγών

-    Την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας οργανωμένου δικτύου εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα την ανάγκη ύπαρξης περιφερειακών αγορών για την εμπορία των αγροτικών προϊόντων και την εξασφάλιση του εισοδήματος του των παραγωγών.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε τα εξής:
Κύριε πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, να σας πω για παράδειγμα ότι στο Νομό μου, στο Νομό Ηλείας, μελέτες που έχουν γίνει από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας δείχνουν ότι δυστυχώς οι παραγωγοί, δηλαδή αυτοί που είναι χρήστες, αν θέλετε, των βιομηχανικών προϊόντων, των φαρμακευτικών αυτών προϊόντων, πάσχουν από νεοπλασίες σε στατικά σημαντικότατη απόκλιση από το μέσο όρο της χώρας.

Πρέπει να προστατέψουμε αυτόν τον κόσμο, που πολλές φορές από εγκληματική άγνοια και με λάθος τρόπο χρησιμοποιεί αυτά τα φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα πλέον εφόδια σε έναν πλανήτη σύγχρονο, ο οποίος δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποδώσει παραγωγή, εάν δεν χρησιμοποιηθούν αυτά τα εφόδια. Δυστυχώς!

Το ίδιο, βεβαίως, συμβαίνει και με τους καταναλωτές, που τελικά και αυτοί πρέπει να προστατευτούν από τα υπολείμματα αυτών των φυτοφαρμάκων. Θα πρέπει να έχουμε εκείνα τε εργαστήρια, τα οποία πράγματι θα κάνουν με την απαραίτητη συχνότητα και την ποιότητα που επιβάλλει η επιστήμη αυτές  τις έρευνες.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.