Αντωνακόπουλος: Εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία των ευπαθών ομάδων

Ο νέος θεσμός της εργασιακής εφεδρείας που φαίνεται να έχει πεδίο εφαρμογής συνολικά το στενό και ευρύτερο δημόσιο σίγουρα θα πρέπει να εξαιρέσει ευπαθείς ομάδες του Δημοσίου.

Μια εργασιακή ομάδα, που θα θιχτεί άμεσα από τη λήψη αυτών των μέτρων είναι τα άτομα με Αναπηρία.

Ο Βουλευτή κ. Αντωνακόπουλος κατέθεσε αναφορά επί του θέματος μετά από κοινοποίηση εγγράφου από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Βαρδακαστάνη.

Ο Βουλευτής με την επιπρόσθετη Ιδιότητα του Προέδρου της Διακομματικής Υποεπιτροπής της Βουλής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη τα άτομα με αναπηρία να εξαιρεθούν από μία ενδεχόμενη λήψη μέτρων περί εργασιακής εφεδρείας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στην κατατεθείσα αναφορά του κ. Αντωνακόπουλου αναφέρεται ότι: η λήψη του μέτρου περί εργασιακής εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα και θα αποβεί μοιραίο για την επιβίωση εκείνων τω εργαζομένων που εργάζονται σε φορείς στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και είναι

α) άτομα με αναπηρία, ανεξαρτήτως εάν έχουν προσληφθεί μέσω προστατευτικών διατάξεων (ν. 1648/86 & 2643/98 ή γενικών προκηρύξεων μέσω ΑΣΕΠ.

β) γονείς και νόμιμοι κηδεμόνες ατόμων με βαριές αναπηρίες οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω προστατευτικών διατάξεων ή μέσω διαγωνισμών γενικών προκηρύξεων ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το κοινοποιηθέν έγγραφο από το Βουλευτή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο ζητείται μια ειδική ρύθμιση για τα Άτομα με Αναπηρία καθώς επίσης και τους γονείς και κηδεμόνες αυτών από την ενδεχόμενη εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας των δημόσιων Υπαλλήλων.
 
 

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη