Αντωνακόπουλος: Εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία των ευπαθών ομάδων

Ο νέος θεσμός της εργασιακής εφεδρείας που φαίνεται να έχει πεδίο εφαρμογής συνολικά το στενό και ευρύτερο δημόσιο σίγουρα θα πρέπει να εξαιρέσει ευπαθείς ομάδες του Δημοσίου.

Μια εργασιακή ομάδα, που θα θιχτεί άμεσα από τη λήψη αυτών των μέτρων είναι τα άτομα με Αναπηρία.

Ο Βουλευτή κ. Αντωνακόπουλος κατέθεσε αναφορά επί του θέματος μετά από κοινοποίηση εγγράφου από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Βαρδακαστάνη.

Ο Βουλευτής με την επιπρόσθετη Ιδιότητα του Προέδρου της Διακομματικής Υποεπιτροπής της Βουλής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη τα άτομα με αναπηρία να εξαιρεθούν από μία ενδεχόμενη λήψη μέτρων περί εργασιακής εφεδρείας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στην κατατεθείσα αναφορά του κ. Αντωνακόπουλου αναφέρεται ότι: η λήψη του μέτρου περί εργασιακής εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα και θα αποβεί μοιραίο για την επιβίωση εκείνων τω εργαζομένων που εργάζονται σε φορείς στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και είναι

α) άτομα με αναπηρία, ανεξαρτήτως εάν έχουν προσληφθεί μέσω προστατευτικών διατάξεων (ν. 1648/86 & 2643/98 ή γενικών προκηρύξεων μέσω ΑΣΕΠ.

β) γονείς και νόμιμοι κηδεμόνες ατόμων με βαριές αναπηρίες οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω προστατευτικών διατάξεων ή μέσω διαγωνισμών γενικών προκηρύξεων ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το κοινοποιηθέν έγγραφο από το Βουλευτή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο ζητείται μια ειδική ρύθμιση για τα Άτομα με Αναπηρία καθώς επίσης και τους γονείς και κηδεμόνες αυτών από την ενδεχόμενη εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας των δημόσιων Υπαλλήλων.
 
 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ