Αντωνακόπουλος: Ερώτηση για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών

Η οικονομική στενότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας έχει επιδράσει καταστροφικά την Αγροτική οικονομία. Οι καλλιεργητές αδυνατούν να προβούν σε αγορά των απαραιτήτων

εφοδίων, ώστε να προχωρήσουν σε νέες καλλιέργειες. Η αγορά κινείται με δίμηνες - το πολύ – επιταγές, οι τράπεζες έχουν σχεδόν αποκλείσει τους αγρότες, ενώ τα εισοδήματα την απερχόμενη καλλιεργητική περίοδο ήταν ανύπαρκτα.

Οι Ηλείοι παραγωγοί δυστυχώς δεν εισέπραξαν, ενώ ξόδεψαν σημαντικά οικονομικά ποσά.
Προϊόντα όπως το καρπούζι, η πατάτα, το καλαμπόκι, το λάδι, το κρασί, τα εσπεριδοειδή και άλλα είχαν εξευτελιστικές τιμές.

Η μόνη πιθανή πηγή άντλησης ρευστού είναι η επιστροφή Φ.Π.Α. Εκεί  είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους οι παραγωγοί ώστε ¨εκχωρώντας¨ αυτό το έσοδο είτε στις ενώσεις συνεταιρισμών, είτε σε ιδιωτικούς φορείς, να έχουν τη στοιχειώδη δυνατότητα να αγοράσουν τα απαραίτητα εφόδια για την νέα καλλιεργητική περίοδο.

Δυστυχώς, όμως η καθυστέρηση επιστροφής Φ.Π.Α, η ανασφάλεια για την πορεία της οικονομίας έχει εξαφανίσει την απαιτούμενη ¨πίστη¨ στις συναλλαγές. Έτσι οι παραγωγοί δεν πιστώνονται εφόδια από την αγορά ή τις ενώσεις με αποτέλεσμα την παύση κάθε δραστηριότητας.

Η έγκαιρη επιστροφή Φ.Π.Α είναι η μόνη διέξοδος.

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας, ώστε έγκαιρα να επιστραφεί ο Φ.Π.Α στους Αγρότες;

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.