Αντωνακόπουλος: Ερώτηση σε Σκανδαλίδη για την πατάτα της Ηλείας

Ερώτηση για το θέμα της Ηλειακής πατάτας έκανε ο βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

"Στα αζήτητα παραμένει η παραγωγή πατάτας στον κάμπο της Ηλείας, λόγω εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων από το εξωτερικό. Όπως καταγγέλλουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκπρόσωποι της ομάδας παραγωγών πατάτας, το φαινόμενο της Ελληνοποίησης εισαγόμενης  πατάτας έχει παρει εκρηκτικές διαστάσεις. Ενώ μόνο το 10% της παραγωγής έχει εισκομισθεί εντούτοις υπάρχει αδιαφορία από την αγορά για Ελληνική πατάτα.

Κύριε Υπουργέ.

Εκτιμώ ότι η οργάνωση της παραοικονομίας σίγουρα ¨ξεγελά¨ τους κρατικούς ελέγχους και αν οι έλεγχοι περιορίζονται στα έγγραφα παραστατικά των ελεγχομένων ποσοτητων, τότε δεν πρόκειται ΤΙΠΟΤΑ να αποδειχτεί.

Εάν όμως προχωρήσει σε εργαστηριακό έλεγχο τόσο του ιδίου του προϊόντος όσο και του επιτηδευμένου ΄΄βαψίματος΄΄ της πατάτας, τότε εύκολα αποδεικνύεται η ¨ Ελληνοποίηση¨.
Ερωτασθε Κύριε Υπουργέ

Α) Πόσοι και τι είδους έλεγχοι έχουν γίνει κατά την τρέχουσα περίοδο στην περιοχή της Ηλείας - Δυτικής Αχαΐας, για εντοπισμό εισαγόμενης πατάτας;

Β) Υλοποιείται η πρόβλεψη του Νόμου για καταστροφή και σύνταξη σχετικού πρωτοκόλλου για εκείνη την ποσότητα της εισκομιζόμενης  παραγωγής στα συσκευαστήρια πατάτας η οποία χαρακτηρίζεται ποιοτικά ακατάλληλη; (μέγεθος, όψη, κτλ)".

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.