Αντωνακόπουλος: Ζητά με επιστολή σε Παπαδήμο τα λεφτά από το Ταμείο Μολυβιάτη

Τα χρήματα που δικαιούται η Ηλεία από το Ταμείο Μολυβιάτη ζητά να δοθούν ο βουλευτής του νομού Τάκης Αντωνακόπουλος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

"Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Αρχικά σας εύχομαι να έχετε την απαραίτητη δύναμη και αντοχή, ώστε να συνεχίσετε όσο ο τόπος χρειάζεται, να προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας.

Οι συμπολίτες μου στην Ηλεία ελπίζουν επιπλέον στο πρόσωπο σας, ότι θα δικαιωθούν σε σχέση με την ανταπόκριση της πολιτείας απέναντι στις ανάγκες του τόπου μας. Δυστυχώς η κυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ δεν υλοποίησαν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΛΟΓΙΚΟ, για την ανασυγκρότηση της Ηλείας.

Κατά τις φονικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2007, αποτεφρώθηκε το 40% της επιφάνειας της Ηλειακής γης. Το 2008 το καλοκαίρι προσετέθησαν και οι μεγάλες καταστροφές από τον σεισμό. Η επακολουθήσασα ασυνέπεια και εγκατάλειψη εκ μέρους της πολιτείας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Στην τελευταία απογραφή υπήρξε μείωση του πληθυσμού στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, κατά 30%, σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή.

Δυστυχώς , οι δωρεές ύψους συνολικά 180 εκατομμυρίων  Ευρώ που προσφέρθηκαν για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων Ηλείων, ουσιαστικά δεν απεδόθησαν ΠΟΤΕ. Έχουν υπάρξει συνεχείς αντιδράσεις για αυτήν την αρνητική εξέλιξη, από όλους τους φορείς της περιφερειακής ενότητας Ηλείας. Έχουν υπάρξει μέσω κοινοβουλευτικών λειτουργιών κοινές παρεμβάσεις όλων των Βουλευτών.

Δυστυχώς, στον προϋπολογισμό του 2012, δεν υπάρχει καμιά ιδιαίτερη πρόβλεψη για την οικονομική στήριξη της Ηλείας, από το εναπομείναν ποσό του καταργηθέντος Εθνικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Ο κωδικός 7.300 στα έσοδα του Υπουργείου οικονομικών, του προϋπολογισμού 2012 όπου κατανέμεται το υπόλοιπο του πρώην ΕΤΑΕΑ (Ταμείο Μολυβιάτη αρχικά), αναφέρεται ως ¨εισφορές λοιπών φορέων για το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων¨.

Η πολιτεία μέχρι σήμερα έχει μοιράσει τις δωρεές συμπολιτών μας, απ’ όλο τον κόσμο, σε εικοσιτέσσερις (24) Νομούς της χώρας, οι οποίοι έγιναν πυρόπληκτοι μετά το 2007.
Έτσι παραβίασε την ρητή και γραπτή επιθυμία των δωρητών, που ανέφεραν ότι οι δωρεές κατατέθησαν για ενίσχυση των Ηλείων πυρόπληκτων.

Η πολιτεία μέχρι σήμερα, ουσιαστικά δεν συνέβαλε οικονομικά σε καμία δράση για την Ηλεία. Ακόμα  και οι πυρόπληκτες κατοικίες ανακατασκευάστηκαν η επισκευάστηκαν από χρήματα των δωρεών. Το κράτος πρόνοιας, απουσίασε επιδεικτικά και επι πλέον  διαχειρίστηκε τις δωρεές με ¨πελατειακή λογική¨

Μοίρασε τα χρήματα, χωρίς σχέδιο σε διάφορες πυρόπληκτες περιοχές.
Επίσης πλήρωσε το κράτος  με τα χρήματα των δωρεών διάφορα έργα σε πυρόπληκτες περιοχές, τα οποία δεν ήταν μέρος ενός σχεδίου συλλογικής επεξεργασίας. Υπηρεσιακοί παράγοντες αποφάσισαν ποια  έργα θα πληρωθούν από τις δωρεές. Πολλά έργα έχουν κατασκευαστεί εκτός Νομού Ηλείας. Το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, ελάχιστα προσέφερε στην Ηλεία.

Σήμερα λοιπόν, η αγανάκτηση έχει κορυφωθεί. Ήδη Βουλευτές έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη για αυτήν την κατάφορη αδικία σε βάρος της Ηλείας. Στην συζήτηση για τον τελευταίο προϋπολογισμό στη βουλή ο γράφων και ο συνάδελφος Βουλευτής Τάκης Δημητρουλόπουλος δεν ψηφίσαμε το σκέλος των δαπανών του Υπουργείου Ανάπτυξης, γιατί πουθενά δεν προβλέπεται ειδική αναφορά (κωδικός) για την Ηλεία. Η δε κατανομή μικρού κονδυλίου στο περιφερειακό πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, δεν διασφαλίζει την Ηλεία, αφού όλοι ο Νομοί μας περιφέρειας θα διεκδικήσουν το μερίδιο μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Η εγνωσμένη εντιμότητα και ευθυκρισία σας, αποτελούν την τελευταία προσφυγή του ηθικού - λογικού αιτήματος της Ηλειακής κοινωνίας. Να αποδώσει η πολιτεία τις οικονομικές δωρεές των συνανθρώπων μας που κατατεθήκαν μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 για την Ηλεία, στους φυσικούς δικαιούχους που είναι οι κάτοικοι της πυρόπληκτης Ηλείας.
Πρόκειται για πράξη σεβασμού της επιθυμίας των δωρητών αλλά κυρίως της μνήμης των αδικοχαμένων συμπολιτών μας.

Με εκτίμηση Αντωνακόπουλος Τάκης Ιατρός – Βουλευτής
Πρώην επικεφαλής ¨Κίνηση πολιτών για τους πυρόπληκτους της Ηλείας"

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ