Αντωνακόπουλος: Κάλυψη με Μοτοσυκλέτες Άμεσου Βοήθειας του ΕΚΑΒ του Νομού Ηλείας

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος για την κάλυψη πολλών περιοχών του Νομού Ηλείας με Μοτοσυκλέτες Άμεσου Βοηθείας του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση περιστατικών

άμεσης ανάγκης. Οι περιοχές που χρειάζονται κάλυψη είναι η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, το λιμάνι Κατάκολου, Αρχαίας Ήλιδας και Επικούρειου Απόλλωνα, όπου η προσέλευση επισκεπτών είναι ιδιαίτερα αυξημένη τόσο από τουρίστες όσο και από μαθητές που επισκέπτονται το Νομό.

Η κάλυψη των περιοχών με ειδικές μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ θα είναι ιδιαίτερα θετική. Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σε πιλοτικό επίπεδο, είναι ενθαρρυντικά.
Η ακριβής διατύπωση της ερώτησης είναι η κάτωθι:

"Κύριε Υπουργέ
Οι Μοτοσυκλέτες Αμέσου Βοηθείας του ΕΚΑΒ, είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Συνολικά δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα 23 μοτοσυκλέτες, 14 εξ’ αυτών δρουν στην Αθήνα και οι υπόλοιπες στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στη Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος είναι ιδιαίτερα θετικά, γεγονός που ενισχύει την άποψη για επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας.
Σε αυτό το σημείο κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στη περιφερειακή Ενότητα Ηλείας κάθε καλοκαίρι καταπλέουν στο λιμάνι του Κατάκολου περίπου 450 κρουαζιερόπλοια, με περίπου ένα 1.000.000 επισκέπτες της περιοχής. Το ενδιαφέρον των τουριστών για τους τουριστικούς προορισμούς της Ηλείας αυξάνει ολοένα και περισσότερο με την αύξηση των αφίξεων στην περιοχή. Όλα τα προαναφερόμενα στατιστικά στοιχεία, υποδεικνύουν την ανάγκη για κάλυψη της περιοχής με Μοτοσυκλέτες Άμεσου Βοήθειας του ΕΚΑΒ με σκοπό την εξυπηρέτηση περιστατικών άμεσης ανάγκης κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η προσέλευση του κόσμου είναι αυξημένη. Επίσης, η κίνηση στο λιμάνι Κυλλήνης κυρίως επιβατικών πλοίων- είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.
Άξιο λόγου είναι επίσης το γεγονός, της μεγάλης επισκεψιμότητας των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής από πολλούς μαθητές, γεγονός που ενισχύει την προαναφερόμενη πρόταση και την επιτακτικότητα εφαρμογής της.
Η άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση περιστατικών Άμεσης Βοήθειας, αποτελεί αίτημα όλων των περιοχών και κυρίως των τουριστικών.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο, όσον αφορά την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος Άμεσης Βοήθειας με Μοτοσυκλέτες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, και συγκεκριμένα στις περιοχές Κατάκολου, Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαίας Ήλιδας και Επικούρειου Απόλλωνα;"

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών