Αντωνακόπουλος: Κατέθεσε στο δικαστήριο για το Ταμείο Πυροπλήκτων

Στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την Διαχείριση των πόρων του ΕΤΑΕΑ (πρώην Ταμείου Μολυβιάτη), κατέθεσε ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος.

Η έρευνα διεξάγεται κατόπιν κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς του Βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος έχει αναλάβει για την απόδοση των καταβληθεισών δωρεών στους δικαιούχους πυρόπληκτους Ηλείους. Κατέθεσε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι πόροι του Ταμείου ΕΤΑΕΑ διανέμονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, χωρίς σχεδιασμό.

Ανέφερε την στάση του κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βουλευτής δεν ψήφισε το σκέλος των δαπανών του Υπουργείου Ανάπτυξης, γιατί δεν υπήρχε συγκεκριμένος κωδικός που να αφορά έργα και δράσεις στην πυρόπληκτη Ηλεία.

Επίσης στο κωδικό 7300 του Υπουργείου Οικονομικών , στο σκέλος των εσόδων, υπό τον τίτλο "εισφορές λοιπών ταμείων για χρηματοδότηση προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων" συμπεριλαμβάνονται και οι δωρεές υπέρ των πυρόπληκτων της Ηλείας.

Ο βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος, εμμένει στην άποψη του ότι οι οικονομικές δωρεές αναφέρονται σχεδόν όλες ρητά στην πυρόπληκτη Ηλεία. Η πολιτεία διαχρονικά έχει φανεί ασυνεπής απέναντι στους Ηλείους κατανέμοντας τους πόρους του Ταμείου σε όλη την Ελλάδα.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι ισχύει η δημόσια δέσμευση του ότι δεν θα ψηφίζει κανένα νομοσχέδιο στην Βουλή, μέχρι να αλλάξει στάση η πολιτεία σχετικά με τα χρήματα των δωρητών υπέρ των πυρόπληκτων.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.