Αντωνακόπουλος: Μέτρα καταστολής της Εγκληματικότητας

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή για την αυξημένη εγκληματικότητα που παρατηρείται

στο Νομό Ηλείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα σύμφωνα με την ερώτηση του Βουλευτή, στην Ηλεία διαπράττονται καθημερινά πολλές κλοπές και διαρρήξεις, καθώς επίσης και πολλές εγκληματικές πράξεις σε βάρος συμπολιτών μας.

Η κατάσταση δυστυχώς έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, καθώς οι προσπάθειες της αστυνομίας δεν επαρκούν. Τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καθώς και οι προσπάθειές της,  αν και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και στις περισσότερες των περιπτώσεων υπεράνθρωπες, με τις υπάρχουσες δυνάμεις δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη δραματική αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται στο Νομό μας.

Ο Βουλευτής απευθυνόμενος προς τον Υπουργό έκανε αναφορά στα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας για το πρώτο εξάμηνο του 2011 σχετικά με την εγκληματικότητα στη Δυτική Ελλάδα συμπεριλαμβανομένου και της Ηλείας:

«Τα ποσοστά δυστυχώς είναι αντιπροσωπευτικά της κατάστασης στο Νομό, οι κλοπές σε δημόσιους χώρους και σε συγκοινωνίες έχουν αυξηθεί κατά 240% - 480% σε σχέση με το έτος 2010. Οι τάσεις είναι αυξητικές και δεν μπορούμε δυστυχώς να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αυτή στο Νομό.

Οι πολίτες είναι τρομαγμένοι και η αστυνομία δεν μπορεί πλέον να καταγράψει την πληθώρα των περιστατικών. Κύριε Υπουργέ, απαιτείται να ληφθούν νέα μέτρα και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες όχι μόνο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας αλλά και όλης της Ελλάδας με περισσότερους υπαλλήλους.

Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και δυστυχώς αποτελούν το «υπόστρωμα» για την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων.» Ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε από τον Υπουργό να απαντήσει, εάν θα λάβει νέα μέτρα το Υπουργείο και εάν θα προβεί σε νέες προσλήψεις ατόμων, διότι οι υπηρεσίες του Νομού δηλώνουν αδυναμία αντιμετώπισης περιστατικών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ