Αντωνακόπουλος: Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Λιμάνι Κατάκολου

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και το Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα το Λιμένα Κατάκολου και τα αναπτυξιακά που χρειάζονται να πραγματοποιηθούν,

έτσι ώστε ο Λιμένας να γίνει περισσότερο προσβάσιμος στα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στο Λιμάνι.

Η ακριβής διατύπωσης της ερώτησης είναι εξής:

"Κύριε Υπουργέ
Το λιμάνι Κατάκολου, κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια. Η αύξηση τόσο των τουριστών, όσο και των κρουαζιερόπλοιων είναι σταδιακά ανοδική. Ενδεικτικά για το έτος 2011, κατέπλευσαν στο Λιμάνι Κατάκολου 450 κρουαζιερόπλοια, τα οποία μετέφεραν περίπου 1 εκ. επισκέπτες με βασικό προορισμό την Αρχαία Ολυμπία αλλά και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Ο Λιμένας Κατάκολου, είναι λιμένας Εθνικής Σημασίας. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης τα τελευταία χρόνια είναι ένας καλός οιωνός, για αυτό το λόγο μία σειρά από έργα θα πρέπει να δρομολογηθούν. Η επέκταση του μόλου του λιμένα κρίνεται απαραίτητη καθώς και η εκβάθυνση και η επέκταση της υφιστάμενης λιμενολεκάνης.

Επιπρόσθετα, η κατασκευή νέας θέσης παραβολής κρουαζιερόπλοιων και η τροποποίηση της ήδη υπάρχουσας μαρίνας με νέες χερσαίες και λιμενικές εγκαταστάσεις. Έργα τα οποία είχαν ήδη ενταχθεί σε ένα Προγραμματικό Σχέδιο από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός
α) Υπάρχει μελετητική ωριμότητα, ώστε τα έργα να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα;
β) Το Υπουργείο σας εξετάζει το ενδεχόμενο τα έργα που αφορούν τον Λιμένα Κατάκολου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ;"

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.