Αντωνακόπουλος: Ομιλία στη Βουλή για τη ρύθμιση παραλιακών οικισμών στην Ηλεία

Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του Βουλευτή Τάκη Αντωνακόπουλου στην ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τη

ρύθμιση των αυθαιρέτων. Ο Βουλευτής στην παρέμβαση του, έθιξε το πολύ σοβαρό θέμα των αυθαιρέτων τα οποία βρίσκονται στην παραλιακή περιοχή του Πύργου του Δήμου Πύργου και της  Γλύφας, στο Δήμο Πηνειού.

Σύμφωνα με το Βουλευτή τα αυθαίρετα αυτά είναι τα λεγόμενα «παραλιακά» κάτι το οποίο δεν υφίσταται αφού « παραλία με εύρος 500 μέτρα δεν υπάρχει», συνεχίζοντας δίνει έμφαση στο γεγονός ότι « η παραλία αυτή είναι γραφειοκρατική, δεν είναι φυσική. Άρα είναι μια δημόσια έκταση που δεν είναι παραλία. Πρέπει να δούμε τέτοιες εκτάσεις πως θα τις ρυθμίσουμε.»

Ο κ. Αντωνακόπουλος προσέγγισε το θέμα από την κοινωνική σκοπιά δίνοντας διαστάσεις ηθικές. Οι παραλιακοί οικισμοί αποτελούν μέρος του κοινωνικού συνεκτικού δεσμού της ευρύτερης περιοχής. Οι οικισμοί του Πύργου και της Γλύφας αποτελούνται από «λαϊκές κατοικίες» και όχι παραθεριστικά οικήματα.

«Σε σχέση με αυτή τη γενιά των αυθαιρέτων, θα έλεγα ότι υπάρχει μια κοινωνική νομιμοποίηση. Για παράδειγμα στην Ηλεία έλυσαν το πρόβλημα στους σεισμούς του 93, Έχουν γίνει αποδεκτά από την κοινωνία. Η παραοικονομία των αυθαιρέτων έδωσε οικονομικά έσοδα στην τοπική κοινωνία κατά την οικοδόμησή τους.

Κάθε καλοκαίρι έχουμε 20,000 επισκέπτες εσωτερικού τουρισμού. Έχουν συγκροτηθεί σε ενορίες και οι σύλλογοι τους κάνουν  εκδηλώσεις όπου παρίσταται όλο το πολιτικό δυναμικό του τόπου.»

Η παρέμβαση του κ. Αντωνακόπουλου είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου να νομιμοποιηθούν επιτέλους τα κτίσματα της παραλιακής Πύργου και Γλυφας. Σύμφωνα με το Βουλευτή,  δεν είναι δυνατόν να γκρεμιστούν τα σπίτια του οικισμού, ουσιαστική αποκατάσταση του περιβάλλοντος δεν υπάρχει άλλωστε, ούτε επίσης υπάρχει περίπτωση να επανέλθει στην προτεραία κατάσταση η περιοχή.

Οι οικισμοί Γλύφας και Πύργου έχουν «νομιμοποιηθεί κοινωνικά και ηθικά».

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.