Αντωνακόπουλος: Πρωτοβουλία για το Ολυμπιακό Πάρκο

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος, προς την κατεύθυνση υλοποίησης του μεγαλεπήβολου έργου ‘’ολυμπιακό πάρκο’’ στην ευρύτερη

περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Το θεματικό πάρκο - ολυμπιακό πάρκο, είναι μια διαχρονική οικουμενική πρόταση, που η υλοποίηση της θα αλλάξει την Αναπτυξιακή φυσιογνωμία της Δυτικής Πελοποννήσου.

Η ιδέα επικαιροποιήθηκε , μετά τις πυρκαγιές του 2007 και είναι βασικό μέρος όλων των μελετών Ανάπτυξης  της Ηλείας. Πρόσφατα το Ίδρυμα ‘’Ανδρέας Παπανδρέου’’ βράβευσε τις τρεις καλύτερες μελέτες για την Ανασυγκρότηση της Ηλείας, όπου το θεματικό πάρκο προτείνεται ως έργο προτεραιότητας.

Εξάλλου το θεματικό πάρκο προτείνεται θεσμικά από τους αρμόδιους αναπτυξιακούς φορείς, ως μέρος του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης και σεισμόπληκτης Ηλείας. Ο βουλευτής και επικεφαλής του ομίλου-φιλων Unesco Ηλείας, προκάλεσε συνάντηση εκπροσώπων κορυφαίων θεσμών της χώρας, με αντικείμενο την εκπόνηση σχεδίου άμεσης υλοποίησης του πάρκου.

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Σπίρτζης Χρήστος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ελλάδος κ. Γεωργακόπουλος Τάκης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας φίλων Unesco Ελλάδος και αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Μαρωνίτης Γιάννης και ο οικονομολόγος πρώην Νομικός Σύμβουλος κ. Στρατής Κώστας.

Στην συνάντηση ορίστηκε συγκεκριμένη ομάδα, η οποία πολύ σύντομα θα διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση για πλαίσιο χρηματοδότησης, σχήμα υλοποίησης και λειτουργίας του πάρκου. Η πρόταση αυτή θα παρουσιαστεί στον Νομό σε συνεργασία με Αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ενώ μέσα από την διοργάνωση Συνεδρίου θα προσκληθούν υποστηρικτές του  έργου από όλων τον κόσμο.

Όλη η διαδικασία τελεί υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας φίλων Unesco Ελλάδος.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών