Αντωνακόπουλος: Τι έχει συμβεί με την ίδρυση Αγροτικού Λυκείου στον Κόροιβο;

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος με θέμα την πολυσυζητημένη Γεωργική Σχολή στο Νομό Ηλείας. Ο βουλευτής συντάσσει για δεύτερη φορά ερώτηση

προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα της Γεωργικής Σχολής, αφενός για την αποκατάσταση της αλήθειας και αφετέρου για την προώθηση της ίδρυσης Γεωργικής Σχολής στο Νομό μας.

Η ερώτηση του Βουλευτή προς το Υπουργείο διατυπώνεται ως εξής:

Στο νομοσχέδιο για την συγχώνευση των τεσσάρων οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΟΓΕΕΚΑ–ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΟΓΑΚ) σε έναν ενιαίο Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ» που πέρασε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρει ρητά ότι θα λειτουργήσουν αγροτικά λύκεια τριετούς φοίτησης σε πέντε περιφέρειες της χώρας. Εξαιρείται η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στις 8 Ιουνίου 2011, σας υπέβαλλα ερώτηση στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου με αριθμό πρωτοκόλλου 17715/8-6-2011 που αφορούσε τη Δημιουργία Γεωργικής Σχολής στο Νομό Ηλείας. Στην απάντησή σας με αριθμό πρωτοκόλλου 1385/5-7-2011 αναφέρετε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στις προθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτο του ΕΘΙΑΓΕ στον Κόροιβο της Ηλείας προκειμένου να λειτουργήσει Γεωργική Σχολή με αντικείμενο την καλλιέργεια και εμπορία νωπών οπωροκηπευτικών. Στην κατεύθυνση αυτή έχει δοθεί εντολή στις τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου για σύνταξη μελέτης επισκευής του κτιρίου του Ινστιτούτου που πλήγηκε από το σεισμό του 2008».

Η απάντηση σας, ήταν απολύτως θετική και συμφωνούσε με την πρόταση που σας είχα έγκαιρα (8 Ιουνίου του 2011) υποβάλλει για την αξιοποίηση του κτιρίου του ΕΘΙΑΓΕ στον Κόροιβο. Παράλληλα στις 26 Ιουνίου του 2011 στον τοπικό τύπο (έντυπο, ηλεκτρονικό) ανακοινώνεται με πρωτοσέλιδες αναφορές, από τον μέχρι προ ολίγου Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Κουτσούκο, η ίδρυση Σχολής στον Κόροιβο καθώς και η εκπόνηση μελέτη επισκευής του κτιρίου.

Στις 28 Ιουλίου 2011, νέα δημοσιεύματα στον Τοπικό Τύπο φέρουν τον Πρωθυπουργό να σας δίνει εντολή για την επιτάχυνση της Ίδρυσης Σχολής Αγροτών στον Κόροιβο.
Αιφνιδιαστικά 4 Σεπτεμβρίου του 2011 με πηχυαίους τίτλους στον Τοπικό Τύπο, ανακοινώνεται ότι δεν υλοποιείται η υπόσχεση του Υπουργού (προφορική και γραπτή), ούτε η εντολή του Πρωθυπουργού.

Κύριε Υπουργέ

Εκτιμώ ότι σε όλη την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης, υπάρχουν υπερβολές και ανακρίβειες. Θεωρώ απαραίτητο ως Βουλευτής, πως αρχικά με βάση τα έγγραφα και όχι τα λόγια, έθεσα το ζήτημα της Ίδρυσης Αγροτικού Λυκείου στην Ηλεία αλλά και ως υπόλογος απέναντι στην αλήθεια και τη διαφάνεια της πολιτικής διαδικασίας να απαντήσει το Υπουργείο σας, στα εξής:

α) Εξετάζει τη δυνατότητα Ίδρυσης Αγροτικού Λυκείου, στην Ηλεία, στο Δήμο Ήλιδας, σε κτίριο που δωρεάν προσφέρει ο Δήμος Ήλιδας, είναι άμεσα στη διάθεση σας η γραπτή δέσμευση του Δήμου.

β) Για την  αποκατάσταση της τραυματισμένης αξιοπιστίας των πολιτικών, οι υπηρεσίες σας θα μας δώσουν αντίτυπα της εκπονηθείσας ή εκπονούμενης τεχνικής μελέτης επισκευής του κτιρίου του ΕΘΙΑΓΕ στον Κόροιβο. Σύμφωνα με τη γραπτή απάντηση σας στις 6/7/2011 είχε δοθεί ήδη  εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου σας για σύνταξη μελέτης;

γ) Γιατί ριζικά, δεν υλοποιήθηκε η δική σας πρόθεση, η εξαγγελία του πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και η εντολή του Πρωθυπουργού (η οποία δεν διαψεύστηκε η αμφισβητήθηκε και ποτέ) σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα του τοπικού τύπου, για ίδρυση Αγροτικού Λυκείου στον Κόροιβο της Ηλείας;

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών