Αντωνακόπουλος: Χαμηλή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την Ηλεία

Στην ερώτηση του Βουλευτή Τάκη Αντωνακόπουλου, για το ποια έργα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα οποία αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

απάντησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλος. Ο Υφυπουργός στην  απάντηση του παρέθεσε λίστα των έργων, η οποία κοινοποιείται παρακάτω. Η λίστα εμπεριέχει μόλις 11 έργα τα οποία έχουν ενταχθεί από το έτος 2010 έως τον Αύγουστο του 2011 με συνολικό προϋπολογισμό 25.385.006,11 ευρώ.

Τα δεδομένα του πίνακα μαρτυρούν τη μικρή απορροφητικότητα των πόρων από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ καθώς και την απουσία μεγάλων έργων, όπως είναι το λιμάνι Κατάκολου.
Ο Βουλευτής ήδη προ διμήνου με συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μ.Μ.Ε, είχε τονίσει ότι πολλά και σημαντικά αναπτυξιακά έργα στο Νομό, δεν είναι ώριμα, όσον αφορά τις μελέτες για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Ο Βουλευτής συνεχίζει τις προσπάθειες του, για τη σωστή προετοιμασία των μελετών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο εάν θα υλοποιηθούν κάποια έργα, αλλά και πότε. 

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.