Αντωνακόπουλος: Όχι στις μειώσεις των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα

Με μόνο κριτήριο το οικονομικό κόστος και το οικονομικό κέρδος, οι περιφερικές χώρες- όπως η Ελλάδα είναι χαμένες από χέρι στην κούρσα του ανταγωνισμού.

Η περιφρόνηση της ποιότητας ως στοιχείο της ανταγωνιστικότητας, ουσιαστικά διαμορφώνει μονοπωλιακές σχέσεις στην Αγορά.

Η λεγόμενη ευελιξία στην εργασία έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια στην Ε.Ε. , ως δήθεν παράμετρος βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων ή υπηρεσιών.
Η εργασία ουσιαστικά έχει τεθεί υπό διωγμό όσον αφορά την αμοιβή αλλά και τις συνθήκες.
Οι μελέτες της ΓΣΕΕ,, αποδεικνύουν ότι σε πολλές περιπτώσεις με δωρεάν εργασία τα παραγόμενα προϊόντα δεν αντέχουν στην αγορά.

Ενσωμάτωση νέας τεχνολογίας στην παραγωγή, ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών, σύγχρονος τρόπος διοίκησης και επιμόρφωσης προσωπικού, έξυπνο management αποτελούν αποδοτικούς τρόπους για παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων.
Μόνο η μείωση του εργατικού κόστους δεν οδηγεί πουθενά.

Οδηγεί μόνο σε πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη των κατεχόντων τα μέσα παραγωγής, ενώ η φτώχεια στους εργαζόμενους αυξάνει και παράλληλα οδηγεί σε μείωση ζήτησης προϊόντων και υπηρεσιών. Συνέχεια του φαύλου κύκλου αποτελεί το κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων και η αύξηση της ανεργίας.

Μόνοι κερδισμένοι οι ΄΄αδιάφοροι΄΄ ιδιοκτήτες και οι πολυεθνικές, οι οποίες παράγοντας προϊόντα με ΄΄κινέζικα΄΄ ημερομίσθια και αντίστοιχη ποιότητα θα κυριαρχήσουν στην όποια αγορά απομείνει. Για αυτούς τους λόγους θεωρώ, ότι αυτή την ώρα οι μειώσεις αποδοχών στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στον ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ. Αντίθετα πριμοδοτούν την φτώχεια και την κοινωνική αποσύνθεση. Για αυτό δεν πρόκειται να ψηφίσω, εάν έρθει στην Βουλή, τέτοια διάταξη Νόμου.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη