Αξιοποίηση για τις εγκαταστάσεις ΕΘΙΑΓΕ στον Κόροιβο Ηλείας;

Στη συνέντευξη  τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης παρουσίασε το Σχέδιο Νόμου για τη συνένωση των οργανισμών

ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α – ΔΗΜΗΤΡΑ, Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π – AGROCERT και ΕΛ.Ο.ΓΑΚ. σε έναν ενιαίο Φορέα - Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό, Δήμητρα - του οποίου βασική αποστολή είναι η «υποστήριξη του αγρότη». Οι δύο βασικοί άξονες του ενιαίου φορέα θα είναι η εφαρμοσμένη έρευνα και εκπαίδευση μέσω της δημιουργίας ινστιτούτων εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας και δημιουργία Γεωργικών Σχολών.

Ο κ. Σκανδαλίδης σε Ερώτηση του Βουλευτή Τάκη Αντωνακόπουλου που κατέθεσε στις 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, ζητώντας για πρώτη φορά τη Δημιουργία Γεωργικής Σχολής στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας απάντησε ότι « στο πλαίσιο του υπό σύσταση Οργανισμού υποστήριξης του Αγρότη, με τη συγχώνευση του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α – ΔΗΜΗΤΡΑ, Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π –AGROCERT προβλέπεται η λειτουργία Γεωργικών Σχολών υπό την εποπτεία του ΥΠΑΑΤ .

Οι Γεωργικές Σχολές θα είναι δημόσια Αγροτικά και Τεχνολογικά Λύκεια Τριετούς φοίτησης με σκοπό την Επαγγελματική εποπτεία και κατάρτιση των νέων Αγροτών». Σύμφωνα με τις προθέσεις του Υπουργείου όπως εκφράστηκαν στην Επίσημη απάντηση του Υπουργείου στις 5 ΙΟΥΛΙΟΥ στο Βουλευτή Τάκη Αντωνακόπουλου « είναι να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου ΕΘΙΑΓΕ στον Κόροιβο της Ηλείας προκειμένου να λειτουργήσει Γεωργική Σχολή με αντικείμενο την καλλιέργεια και εμπορία των νωπών οπωροκηπευτικών».

Στη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός ανέφερε ότι η συγχώνευση μπορεί να γίνει με ψήφιση νόμου αλλά μπορεί να γίνει και μέσα από Κοινή Υπουργική Απόφαση για να εξοικονομηθεί χρόνος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού αναμένεται πιθανότατα και εντός του νέου έτους η δημιουργία Γεωργικής Σχολής στο Νομό μας, η οποία θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Νομοσχέδιο που αφορά την αγροτική εκπαίδευση να αποτελέσει προτεραιότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ