Απάντηση Βενιζέλου σε Αντωνακόπουλο για το Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών

Σε ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας Τάκη Αντωνακόπουλου για το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου υπέρ των πυρόπληκτων περιοχών απάντησε ο

Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος. Στην απάντησή του, ο Υπουργός ανέφερε ότι «το ταμειακό υπόλοιπο που προέκυψε κατά την εκκαθάριση διατίθεται για τη χρηματοδότηση όλων των έργων που ήδη έχουν εγκριθεί και ενταχθεί στο Π.Δ.Ε και μέχρι του ύψους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού μετά από σχετικό αίτημα του φορέα υλοποίησης».

Επιπρόσθετα ο Υπουργός ανέφερε ότι «οι αδιάθετοι πόροι του ταμείου θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση των σκοπών που έχουν συγκεντρωθεί. Όσον αφορά δε το πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των πυρόπληκτων περιοχών, έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση με τους τοπικούς αιρετούς φορείς»

Ο Βουλευτής εξέφρασε ήδη την ανησυχία του και τους φόβους του για να μην χαθούν πόροι που μπορούν να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της Πυρόπληκτης Ηλείας μέσω της ερώτησης που κατέθεσε. Το θέμα για το Βουλευτή δεν θεωρείται λήξαν αφού στις 14 Σεπτεμβρίου της τρέχουσας εβδομάδας που θα συναντηθούν όλοι οι θεσμικοί Φορείς της Ηλείας  για να συζητήσουν για το σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του Νομού θα θέσει επί τάπητος όλα τα βασικά ερωτήματα όπως ποια έργα έχουν ενταχθεί προς έγκριση από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.