Απάντηση Μανιάτη σε Αντωνακόπουλο, Δημητρουλόπουλο για την επέκταση του Φυσικού Αέριου στην Ηλεία

Στην από κοινού ερώτηση των Βουλευτών Τάκη Αντωνακόπουλου, Τάκη Δημητρουλόπουλου και Νάντιας Γιαννακοπούλου απάντησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης.

Στην ερώτησή τους, οι Βουλευτές ζητούσαν από το Υπουργείο να μεριμνήσει για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου και να καλύψει τις ανάγκες, ευρύτερα της Δυτικής Πελοποννήσου και κυρίως της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Τα σχέδια της ΔΕΣΦΑ για την επέκταση του δικτύου μέχρι τη Μεγαλόπολη, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Βουλευτών. Τόσο ο κ. Αντωνακόπουλος, όσο και ο κ. Δημητρουλόπουλος πιστεύουν ότι η επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου είναι ένας αναπτυξιακός παράγοντας και συνάμα μία από τις πιο ανταγωνιστικές πηγές ενέργειας.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση τους οι Βουλευτές ανέφεραν «Το φυσικό αέριο αποτελεί ασφαλή, φθηνή και ως εκ τούτο ανταγωνιστική πηγή ενέργειας. Ο αποκλεισμός της Δυτικής Πελοποννήσου από τα ενεργειακά δίκτυα, θέτει την περιοχή σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την αναπτυξιακή της προοπτική. Μεγάλες τουριστικές μονάδες, βιοτεχνίες και βιομηχανίες μεταποίησης, μεγάλες θερμοκηπιακές μονάδες, ουσιαστικά υπολείπονται από το μη ανταγωνιστικό κόστος των σημερινών ενεργειακών τους αναγκών, έναντι της χρήσης του φυσικού αερίου από αντίστοιχες μονάδες της Πελοποννήσου».

Στην απάντηση του, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι η προοπτική επέκτασης του Δικτύου Φυσικού Αερίου στην περιοχή της Ηλείας είναι θετική. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός ανέφερε τα εξής: « Τα τεχνικά στοιχεία του αγωγού επιτρέπουν τη μελλοντική επέκταση του στην ευρύτερη περιοχή (Πύργο Πάτρα, Σπάρτη, Καλαμάτα).

Για το λόγο αυτό, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του προς κατασκευή αγωγού έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε με κατάλληλες επεκτάσεις του να είναι δυνατή η πλήρης κάλυψη με φυσικό αέριο των αναγκών των αστικών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών καταναλωτών όλης της Πελοποννήσου. Σημειώνεται επιπρόσθετα ότι η περαιτέρω επέκταση του ΕΣΦΑ προς οποιαδήποτε νέα περιοχή της χώρας, μπορεί να γίνει υπό την προϋπόθεση  ύπαρξης σχετικού αιτήματος από χρήστη του Συστήματος Μεταφοράς συνοδευόμενου από τις σχετικές συμβατικές δεσμεύσεις και εγγυήσεις»

Τέλος, ο κ. Μανιάτης έκανε γνωστό στους ερωτώντες Βουλευτές, ότι θα εκτελέσει άμεσα μελέτες σκοπιμότητες για επέκταση του συστήματος Φυσικού Αερίου και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ