Απάντηση με λαϊκή συμμαχία

Η κυβερνητική συμμαχία των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ετοιμάζεται μέσα στους επόμενους μήνες να υπογράψει μια συμφωνία, ένα μνημόνιο που θα οδηγήσει βαθύτερα στη φτώχεια και την

εξαθλίωση το σύνολο των λαϊκών οικογενειών και θα δεσμεύει τη χώρα για την επόμενη τουλάχιστον 10ετία. Προκειμένου, μάλιστα, να ολοκληρώσει το έργο της, ζυμώνεται ήδη η παράταση της θητείας της συγκυβέρνησης, με χαρακτηριστικές δηλώσεις από στελέχη των κομμάτων που την απαρτίζουν.

Η συμμαχική κυβέρνηση ήρθε για να πάει ένα βήμα πιο πέρα το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να συνεχίσει να εισπράττει τα χαράτσια και να επιβάλει νέα στα λαϊκά νοικοκυριά, την ίδια ώρα που, σε πλήρη συνεργασία, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ ενέκριναν την προηγούμενη Δευτέρα τη χορήγηση με τη μορφή εγγυήσεων άλλων 60 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

Η συγκυβέρνηση τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις, μειώνει κι άλλο μισθούς και συντάξεις και με το άλλο χέρι, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, πρόσφερε άλλο 1,3 δισ. ευρώ στους μεγαλοεργοδότες, για φθηνά εργατικά χέρια, στο όνομα της αντιμετώπισης δήθεν της ανεργίας.

Η εργατική τάξη και η συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, είναι η μόνη που μπορεί να βάλει εμπόδια σ' αυτήν την πολιτική, με στρατηγικό στόχο την ανατροπή της. Πρέπει να δυναμώσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, όλους αυτούς που έχουν κάθε συμφέρον να ξεμπερδεύουν με την εξουσία των αστών.

Όσο δυναμώνει αυτή η συμμαχία τόσο θα αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης, τόσο θα δυναμώνει ο στρατός των εργατών που μπορεί να αντιπαρατεθεί και να γκρεμίσει το στρατό των αστών. Το ζήτημα της εξουσίας τίθεται αντικειμενικά από τις εξελίξεις σε Ελλάδα και ΕΕ, καθώς ο σάπιος καπιταλισμός γεννάει ολοένα και περισσότερη φτώχεια για το λαό, για να διαφυλάξει και να διευρύνει τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Διέξοδος υπάρχει για τους εργαζόμενους και το λαό. Ταυτίζεται με την ισχυροποίηση του ταξικού κινήματος, το βάθεμα της λαϊκής συμμαχίας, τη συμπόρευση με το ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ