Απεργία στους κλάδους Επισιτισμού και Τουρισμού

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία της 23ης Αυγούστου στους κλάδους Επισιτισμού - Τουρισμού.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Όλα τώρα εξαρτώνται από εσένα! Η υπεράσπιση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών εξαρτάται από σένα. Μην περιμένεις να κατανοήσει κανείς από την κυβέρνηση και την εργοδοσία τι περνάς καθημερινά στους χώρους δουλειάς.

Αυτοί θέλουν να σε πάνε σε σύνταξη στα 65, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι δε θα μπορείς ως τότε να δουλέψεις. Δε θα αντέξεις! Αλλά ακόμη κι αν καταφέρεις με νύχια και με δόντια να είσαι ως τότε ικανός για εργασία, δε θα σε θέλει κανείς εργοδότης στη δουλειά. Γι' αυτούς θα είσαι αντιτουριστικός, αντιπαραγωγικός, αργός.

Ο σκοπός τους είναι να γίνεις, όσο είσαι ακόμη νέος, ακόμη πιο φτηνός, αναλώσιμος, ευέλικτος. Κι όταν φτάσει η ώρα της σύνταξης να έχει τόσο επιβαρυνθεί η υγεία σου που να πας κατευθείαν από τη δουλειά στον τάφο. Γι' αυτούς λεφτά υπάρχουν μονάχα για τους εργοδότες κι όχι για συντάξεις.

Έκαναν με νόμο το παιδί σου δούλο, να δουλεύει ολημερίς με 500 ευρώ. Κατάργησαν κι αυτό το 8ωρο που με αίμα επέβαλαν οι προηγούμενες γενιές εργατών, για να δουλεύεις όποτε, όσο και όπως θέλει το αφεντικό. Κλείσανε σχολειά και νοσοκομεία για να σε στείλουν να ξοδέψεις κι αυτά που δεν έχεις, μήπως και μορφώσεις τα παιδιά σου, μήπως και αποκαταστήσεις την υγεία σου στους επιχειρηματίες που λυμαίνονται Υγεία και Παιδεία.

Ξεπουλάνε ακτές, λιμάνια, βουνά, ενέργεια κι ότι ακόμη βρουν εύκαιρο, για να ταΐζουν μια χούφτα πλουτοκράτες που ζουν έτσι κι αλλιώς σε βάρος μας, αφού είναι τα παράσιτα που ρουφάνε τον κόπο της δουλειάς μας. Τι άλλο περιμένεις για να ξεσηκωθείς; Το ΠΑΜΕ σε είχε προειδοποιήσει εγκαίρως.

Χτυπήσαμε συναγερμό όταν ακόμη στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ καταργούσαν τη σταθερή δουλειά και έβαζαν τα δουλεμπορικά μέσα σε όλα τα ξενοδοχεία και τα μεγάλα επισιτιστικά καταστήματα. Όταν αργότερα περνούσαν με νόμο τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Όταν καταργούσαν το ΤΑΞΥ και συνέχιζαν με μεγαλύτερο μένος την κλεψιά των ασφαλιστικών ταμείων με χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, χαριστικές ρυθμίσεις.

Τότε σου έλεγαν τα "παπαγαλάκια" τους ότι όλα αυτά ήταν ανάγκη για να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική και να περνάμε όλοι καλά. Τα ίδια σου έλεγαν και η ΓΣΕΕ, η Ομοσπονδία, τα Εργατικά Κέντρα Πύργου και Αμαλιάδας, το σωματείο ξενοδοχοϋπάλληλων του νομού. Συμφωνούσανε με κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία σε όλα τα μέτρα που πέρασαν, δήθεν για το καλό το δικό σου. Τους πίστεψες, τους ψήφισες, τους ξαναψήφισες.

Τώρα όλοι πλέον έχουν αποκαλυφθεί. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώνει με όλα μας τα δικαιώματα. Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ μάλιστα απείχαν καθολικά από τη Γενική Συνέλευση του κλάδου στις 3 Αυγούστου, που έγινε με θέμα τα Βαρέα και Ανθυγιεινά!

Εσύ θα αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις να είσαι το γρανάζι που θα παράγει για τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, ή θα παράγεις για την τάξη σου, για ανάπτυξη σε όφελός σου κι όχι για τα μονοπώλια που σου στερούν τη δυνατότητα να απολαύσεις τους κόπους της δικής σου δουλειάς.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ