Αυγερινοπούλου:Πρωτοβουλία για τη μείωση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα από τους νέους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Οι νέοι και οι νέες-μέλη του ελληνικού παραρτήματος των “Global Shapers” του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
πραγματοποίησαν την τρίτη σε σειρά συνάντησή τους χτες στα γραφεία του OpenFund στην Αθήνα. Πρόκειται για μια ομάδα νέων 20-30 ετών, που συγκεντρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία της Βουλευτού Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, που συμμετέχει στην ομάδα των «Νέων Παγκόσμιων Ηγετών» κάτω των 40 ετών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Είναι νέοι με ελπίδες, ιδέες, θέληση και δυνατότητες να διαμορφώσουν το μέλλον τους, το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και την πορεία του κόσμου μας, υπηρετώντας το κοινό καλό, που έχουν ήδη από τα πρώτα βήματά τους επιδείξει εξαιρετικές ικανότητες, όραμα και αξιοσημείωτα ταλέντα στον τομέα τους. Την ευθύνη για τη σύσταση της κοινότητας των Global Shapers στην Ελλάδα έχει η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η κοινότητα των Global Shapers προσφέρει την ευκαιρία στους νέους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με νέους αντίστοιχων προσόντων, να βελτιώσουν τις ηγετικές τους ικανότητες, συμμετέχοντας σε επιμορφωτικά προγράμματα μεγάλων ξένων πανεπιστημίων, αλλά και να λάβουν μέρος σε διεθνή και περιφερειακά συνέδρια του Παγκόσμιοu Οικονομικού Φόρουμ, με στόχο την ευρεία επαγγελματική τους διασύνδεση.

Οι νέοι, μετά από τη συμμετοχή τους στα συνέδρια του Νταβός και της Κωνσταντινούπολης, σχολίασαν ότι τους δόθηκε μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο και να συνομιλήσουν μαζί τους, να τους εκφράσουν τις ιδέες τους και ν’ ανταλλάξουν απόψεις. 

Περαιτέρω, δήλωσαν με ικανοποίηση ότι τους ανοίγονται νέοι επαγγελματικοί και ακαδημαϊκοί ορίζοντες, γεγονός που σχολίασε και η Βουλευτής, λέγοντας ότι πρωταρχικός της στόχος είναι να βοηθήσει νέους να έρθουν σε επαφή με εταιρίες στο εξωτερικό. Επίσης, συμφώνησαν στη δημιουργία μίας πλατφόρμας επικοινωνίας για τη διευκόλυνση εύρεσης θέσεων εξειδικευμένης εργασίας και σπουδών στο εξωτερικό, λόγω της σημαντικής αύξησης της ανεργίας των νέων στη χώρα μας. Αποφασίστηκε επίσης να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση η πρωτοβουλία της "Πλατφόρμα για την Ελλάδα", για την προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Η κ. Αυγερινοπούλου θα συμμετάσχει σε παγκόσμια συνάντηση όλων των Υπευθύνων (Curators) για τη νέα γενιά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Ελβετία στις 22 – 27 Αυγούστου.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών