Αυγερινοπούλου: "Ακόμη και τώρα μπορεί να χρηματοδοτηθεί η Ολυμπία Οδός"

Εξοργισμένοι και άναυδοι οι πολίτες της Ηλείας ενημερώθηκαν ότι  υπάρχει «πρόθεση και σχεδιασμός περικοπής και εξαίρεσης του τμήματος Πάτρας - Πύργου - Τσακώνας

από την ολοκλήρωση της «Ολυμπίας Οδού», διότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση.
Η κυβέρνηση μπορεί και οφείλει να αντλήσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως είχα επισημάνει και σε Δελτίο Τύπου στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αρκεί να θέσει την «Ολυμπία Οδό» ανάμεσα στις ύψιστες αναπτυξιακές της προτεραιότητες. Πριν λίγες ημέρες, ο αρμόδιος Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Hahn απάντησε σε Ερώτηση της Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κας. Ρόδης Κράτσα σχετικά με τα προβλήματα συνέχισης του έργου, ότι η έγκριση προτάσεων για αύξηση των ποσοστών συγχρηματοδότησης από τα Ταμεία της ΕΕ πραγματοποιείται μόνο, μετά από αίτημα της ενδιαφερόμενης χώρας.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έχει ως γνωστόν ανακοινώσει απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διευκολύνσεις χρηματοδότησης έργων με ποσοστό ευρωπαϊκής συμμετοχής έως και κατά 95% στο πλαίσιο, ευρωπαϊκού «Σχεδίου Μάρσαλ». Προφανώς, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν έθεσε την «Ολυμπία Οδό» στις ύψιστες αναπτυξιακές προτεραιότητές της.

Δεν ζήτησε δηλαδή, όπως είχε το δικαίωμα, αυξημένη συγχρηματοτόδηση για την ολοκλήρωση του κρίσιμου για την ανάπτυξη της Ηλείας, έργου. Αν δεν το πράξει έστω και τώρα, θα πρόκειται για μια ακόμη εγκληματική παράληψη της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Κανένας εχέφρων πολίτης δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί η κυβέρνηση δεν απορροφά ευρωπαϊκά κονδύλια, ή γιατί δεν ζητά αυξημένη ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση για έργα αναπτυξιακά, όπως δικαιούμαστε ως χώρα - μέλος, αντί να ζητιανεύει το ένα ξένο δάνειο πίσω από το άλλο. Η κυβέρνηση επιλέγει την εύκολη οδό, επιλέγει να καταχρεώνει και τις επομενες γενιές των Ελλήνων. Με αυτή την πρακτική έχει ρίξει τη χώρα στα βράχια και την Ηλεία στο τελευταίο σκαλοπάτι της ανάπτυξης.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών