Αυγερινοπούλου: Ασαφής απάντηση για τη χρηματοδότηση του Επικουρείου Απόλλωνα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώην βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου, τόνισε πως στις ερωτήσεις που απηύθυνε προς το ΥΠΠΟ για το θέμα της χρηματοδότησης των έργων συντήρησης και αποκατάστασης του ναού του Επικουρείου Απόλλωνα στην Ηλεία, έλαβε ασαφείς απαντήσεις.

«Εδώ και χρόνια προσπαθώ να επιταχύνω και να αυξήσω την μέχρι σήμερα ελάχιστη ροή χρηματοδότησης που δίνεται από το Κράτος και την Περιφέρεια για την συντήρηση και αναστήλωση του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνος στις Βάσσες της Φιγαλείας. Ο Επικούρειος Απόλλων, καίτοι ο σπουδαιότερος αρχιτεκτονικά ναός της Αρχαίας Ελλάδας και το πρώτο μνημείο το οποίο ετέθη από την χώρα μας υπό την αιγίδα της UNESCO, δεν έχει τύχει της δέουσας φροντίδας και ανάδειξης. Μετά από τις πρόσφατες φήμες για την πιθανότητα – επιτέλους – χρηματοδότησής του από το Υπουργείο Πολιτισμού, προσπάθησα επανειλημμένως να επιβεβαιώσω την αλήθεια των προθέσεων, το χρόνο καταβολής της χρηματοδότησης και το ποσό αυτής. Μιλώντας με το Γραφείο της Υπουργού, έλαβα μια ασαφή απάντηση για ότι θα δοθεί για τον Ναό του Επικουρείου Απόλλωνος κονδύλιο από το ΕΠΑνΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»). Δεν γνωρίζει όμως ακόμα το Υπουργείο το ύψος του κονδυλίου και το χρόνο καταβολής τους. Φαίνεται ότι το εν λόγω κονδύλιο δεν έχει βεβαιωθεί ακόμα. Καθώς η ολοκλήρωση των έργων στον Ναό του Επικουρείου Απόλλωνος είναι έργο κορυφαίο, θα πρέπει να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις από όλους μας, ώστε – επιτέλους – μετά από χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού να ανταποκριθεί στο ρόλο του!

Ακόμα θα πρέπει να δρομολογηθεί το αίτημα της χώρας μας στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των γλυπτών και του Επικουρείου που βρίσκονται εν κρυπτώ και παραβύστω στην Αίθουσα 16 του Μουσείου, χωρίς να μπορεί να τα επισκεφτεί κανείς, παρά μόνο μετά από ειδική αίτηση. Έχω δε απευθύνει σχετικό αίτημα τόσο προς την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και προς την UNESCO ήδη από το 2013.»

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ