Αυγερινοπούλου για την τρίτη ηλικία

Μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε η Βουλευτής Επικρατείας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής κα.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στα Γηροκομεία Γαστούνης και Πύργου

 και τη συνάντησή της με συναφείς φορείς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η 1η Οκτωβρίου είναι μία μέρα που όλοι πρέπει να θυμηθούμε τους γονείς μας αλλά και όλους τους συγγενείς μας που βρίσκονται στην Τρίτη ηλικία. Αν βρίσκονται μακριά, η μέρα αυτή είναι μία καλή αφορμή να τους επισκεφθούμε ενώ αν μένουμε μαζί τους είναι ευκαιρία να αφουγκραστούμε τις πραγματικές τους ανάγκες και να τους πλησιάσουμε ουσιαστικά.

Η ηλικία αυτή είναι μία άκρως ευαίσθητη περίοδος της ζωής κάθε ανθρώπου, κυρίως λόγω των ζητημάτων υγείας που έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως π.χ. Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, καρδιολογικά, οφθαλμολογικά  και αναπνευστικά προβλήματα κ.α. Μέλημα κάθε οικογένειας αλλά και της πολιτείας πρέπει να αποτελεί η ένταξη των ανθρώπων αυτών στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας, έχοντας πάντα κατά νου το εξής:

οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι σε καμία περίπτωση μία ανενεργή και «παροπλισμένη» πληθυσμιακή ομάδα αλλά, αντιθέτως, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως δραστήριοι και παραγωγικοί, ιδίως σε θέματα εθελοντικής προσφοράς και ουσιαστικής συμβολής στην εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής οικογένειας.

Η αξιοπρεπής σύνταξη -κεκτημένο δικαίωμα μιας ολόκληρης ζωής- και η συνεπακόλουθη ποιότητα ζωής πρέπει να προστατευθούν με κάθε μέσο, έναντι κυρίως στις πιέσεις που ασκούν η τρόικα και η αποτυχημένη  οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Είναι υποχρέωση λοιπόν κάθε συντεταγμένης πολιτείας αλλά και κάθε συγκροτημένης κυβέρνησης να δημιουργήσει και να διατηρήσει τις απαραίτητες δομές τόσο κοινωνικής υποστήριξης όσο και υγειονομικών παροχών, χωρίς ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό.

Ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου η επιστήμη, η ιατρική έρευνα και κυρίως η Γηριατρική προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για τη διατήρηση της καλής ποιότητας ζωής των ανθρώπων αυτών, σε συνδυασμό με τη αύξηση του προσδόκιμου ζωής τις τελευταίες δεκαετίες, είναι αδιανόητο να μην μπορούν αυτά τα επιστημονικά επιτεύγματα να υποστηριχθούν από τις κατάλληλες κτιριακές υποδομές, το απαραίτητο σε αριθμό προσωπικό και το απαιτούμενο ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και στην παροχή ιατρικής υποστήριξης κατ΄ οίκον, ειδικά στην περιφέρεια και τις ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Μονάδα Ανακούφισης Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής του Ιδρύματος "Τζένη Καρέζη", παράρτημα της οποίας με πρωτοβουλία μου θα ιδρυθεί  στο Νομό Ηλείας από κοινού με τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Η Μονάδα αυτή προσφέρει δωρεάν ανακούφιση των χρονίως πασχόντων και ανιάτων αλλά και των συγγενών τους στο σπίτι τους, χωρίς να νοσηλευτούν ή να μετακινηθούν.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών, να γιορτάσουν αυτή την Ημέρα με τους ηλικιωμένους αγαπημένους τους συγγενείς, φίλους, γνωστούς, συνανθρώπους.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ