Αυγερινοπούλου: Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Ειδικής Αγωγής και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου

Στο Γυμνάσιο Ειδικής Αγωγής και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Πύργου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη η Βουλευτής Επικρατείας

Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές και τους διδάσκοντές τους.

Η Βουλευτής συζήτησε με τους διευθυντές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, κα.  Πετρόγιαννη και κ.Παναγιωτόπουλο για το κτιριακό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι δύο μονάδες, καθώς και τρόπους ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής τους.

Στο Γυμνάσιο Ειδικής Αγωγής και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου στα Βυτινέικα σπουδάζουν περισσότεροι από 70 μαθητές και οι διδάσκοντες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξής τους, παρά τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομή.

Η Βουλευτής συνεχάρη τους καθηγητές των δύο ειδικών σχολείων για το έργο τους και δεσμεύθηκε να είναι πιστή αρωγός στις προσπάθειές τους. Η κα. Αυγερινοπούλου, που μετέχει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σε επαφή με το διδακτικό προσωπικό των δύο σχολείων κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις μειούμενες προσλήψεις προσωπικού στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και για την έλλειψη οργανικών θέσεων και την καθυστερημένη τοποθέτηση διδασκόντων απο το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Εκπαίδευσης.

Η Βουλευτής επεσήμανε ότι είναι κρίσιμης σημασίας η στήριξη των προσπαθειών των παιδιών με ειδικές δεξιότητες για καλύτερη εκπαίδευση, επαγγελματική διέξοδο και κοινωνικοποίηση και πρόσθεσε ότι αυτή πρέπει να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του κράτους. Η έλλειψη καταρτισμένων εκπαιδευτικών  λειτουργεί εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και της διαδικασίας κοινωνικοποίησης των μαθητών, τόνισε.

Η Βουλευτής δήλωσε ότι θα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή και για την έλλειψη Προγραμμάτων Απασχόλησης ατόμων με ειδικές δεξιότητες. Σημείωσε επίσης, ότι τόσο το Υπουργείο Παιδείας, όσο και οι Ο.Τ.Α θα πρέπει να εκμεταλλευθούν Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ