Αυγερινοπούλου: Επίσκεψη στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Συναντήσεις με τους επικεφαλής των τοπικών αρχών του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρέστενας είχε χθες η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία,

αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα των κατοίκων, σημείωσε ότι θα σταθεί πιστή αρωγός σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης των σημαντικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Η κα. Αυγερινοπούλου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο και τους αντιδημάρχους κ.κ Θανάση Κωστόπουλο και Κώστα Φωτόπουλο, με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Κρεστένων, τον επικεφαλής του οικείου πυροσβεστικού τμήματος, καθώς και με τον διευθυντή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κ. Αυγερινό Γεωργόπουλο.

Την περιοχή, που επλήγη από τις πυρκαγιές του 2007 θα επισκεφθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η Ειδική Περιβαλλοντική Μονάδα του ΟΗΕ, η οποία μετά από πρόσκληση της κας. Αυγερινοπούλου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στην Αρχαία Ολυμπία, και θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Δήμο, η κα. Αυγερινοπούλου τόνισε ότι μετά τις πυρκαγιές του 2007, οι ανάγκες της περιοχής έχουν αυξηθεί ενώ οι υποδομές έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά, παρά τις μεγάλες προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής που παλεύει με πενιχρά μέσα να ανταποκριθεί στο υπέρογκο φορτίο που επέφεραν οι συνεννώσεις λόγω Καλλικράτη αλλά και το συνακόλουθο «ξήλωμα» δημοσίων υπηρεσιών, λόγω των περικοπών.

Η κα. Αυγερινοπούλου τόνισε πως ο οδικός άξονας Ανδρίτσαινας-Κρεστένων πρέπει να επιδιορθωθεί άμεσα, διότι είναι αναγκαίο εργαλείο ανάπτυξης, όπως επίσης και οι διασυνδέσεις Αρχαίας Ολυμπίας-Επικούρειου Απόλλωνα-Λέπρεου, καθώς και η ενίσχυση του δικτύου προς τη Ζαχάρω. Προσέθεσε δε, ότι για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ερήμωση της ιστορικής περιοχής, αλλά και της περιφέρειας γενικά, χρειάζεται να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές για να αυξηθούν και οι ευκαιρίες εύρεσης μόνιμης εργασίας.

Η Βουλευτής δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και να προωθήσει στις αρμόδιες διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προτάσεις για υποδομές, περιβαλλοντικά έργα, αγροτουρισμό και οικοτουρισμό με στόχο την εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ανέλαβε δε, να ενημερώσει την Πρόεδρο της UNESCO για τα προβλήματα του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να επιστραφούν τα κλαπέντα τμήματα του, προκειμένου να αποκατασταθεί η αρχιτεκτονική εικόνα του μνημείου.

Με την ιδιότητά της ως Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ, η κα. Αυγερινοπούλου κάλεσε τόσο τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και τους αξιωματικούς των σωμάτων πολιτικής προστασίας της περιοχής να συζητήσουν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, με το Ανώτατο Κλιμάκιο Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ στην ανοικτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 5.30μ.μ στο Μεγάλο Συνεδριακό Χώρο της Νομαρχίας, στον Πύργο.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ