Αυγερινοπούλου: Ερώτηση για την ελλιπή φύλαξη στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας στη Βουλή

Ερώτηση για την ανύπαρκτη φύλαξη του Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, αφού σύμφωνα με καταγγελίες και

δημοσιεύματα, το προσωπικό ασφαλείας δεν ενισχύθηκε σε αρχαιοφύλακες, ούτε με την προσθήκη υπαλλήλων του ΟΣΕ οι οποίοι μετατάχθηκαν πρόσφατα σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες του Νομού Ηλείας.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων για τους κινδύνους, που ενείχε η έλλειψη αρχαιοφυλάκων στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι αρμόδιοι φορείς στο υπουργείο Πολιτισμού ζητήσαν μόλις 6 από τους συνολικά 92 υπαλλήλους που μετατάχθηκαν στον Νομό Ηλείας από τον ΟΣΕ.

Από τους έξι υπαλλήλους του ΟΣΕ που μετατάχθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, και οι οποίοι ανήκαν στο προσωπικό συντήρησης σιδηροδρομικών γραμμών, μόνον οι δύο ανέλαβαν καθήκοντα φύλαξης στο Μουσείο. Στους υπόλοιπους τέσσερις υπαλλήλους ανετέθησαν άλλες εργασίες, όπως επί παραδείγματι, οι υπηρεσίες καθαριότητας στον αρχαιολογικό χώρο. Να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία τους, οι μεταταγέντες υπάλληλοι του ΟΣΕ έγιναν κλητήρες σε δημόσιες υπηρεσίες του Νομού Ηλείας.

Η Βουλευτής, που μετέχει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ερωτά με ποιο σκεπτικό κρίθηκε πιο σημαντική η ανάγκη κάλυψης θέσεων για κλητήρες στον συγκεκριμένο νομό της χώρας από τη διαπιστωμένη ανάγκη φύλαξης ορισμένων από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.