Αυγερινοπούλου: Ερώτηση για την κατάργηση των Κέντρων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την ώρα, που η επίσημη ανεργία έχει ξεπεράσει το 16,5% και η ανεργία των νέων έχει εξακοντιστεί στο 35,6% η κυβέρνηση καταργεί τα Κέντρα Συμβουλευτικής και

Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο τη μείωση δαπανών. Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης για το ζήτημα υπέβαλε η Βουλευτής Επικρατείας, Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τα Γραφεία Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό λειτουργούν τα τελευταία 14 χρόνια και παρά τα προβλήματα τους, παρείχαν έργο πληροφόρησης στα σχολεία και τις τοπικές κοινωνίες για την καθοδήγηση των νέων ανθρώπων στο καίριο θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού και της συμβουλευτικής υποστήριξης.

Οι δομές αυτές θα έπρεπε να λειτουργούν άρτια για να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η  ανεργία, που πλήττει κατά κόρον τους νέους.
Επιπλέον, με την κατάργηση τους γεννάται ένα ακόμη θέμα: κινδυνεύουν να επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση περίπου 80-100 εκατομμύρια Ευρώ από κοινοτικούς πόρους, που χρησιμοποιήθηκαν για την ίδρυση και λειτουργία των δομών αυτών.

Με την Ερώτησή της, η κα. Αυγερινοπούλου ζητά να ενημερωθεί για το πόσα χρήματα εξοικονομούνται από την κίνηση αυτή, καθώς και αν το Υπουργείο πρέπει να επιστρέψει τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν απορροφηθεί για την ίδρυση και λειτουργία τους.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών