Αυγερινοπούλου: Ερώτηση για τις ελλείψεις σε προσωπικό στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Ερώτηση για τις σημαντικές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Πύργου

κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Αν και η συγκεκριμένη σχολή διαθέτει 5 εργαστήρια για την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και τη στήριξη τουλάχιστον 50 μαθητών με σοβαρές και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τα μαθήματα άρχισαν μετά από τρεις μήνες, λόγω βασικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς και εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που το στελεχώνουν σήμερα, δεν τοποθετήθηκαν εγκαίρως από το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Το Εργαστήριο λειτουργεί ακόμη και σήμερα, έξι μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους με σημαντικές ελλείψεις διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες των διδασκομένων.

Τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης συστάθηκαν με στόχο την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση και την προσαρμογή εφήβων και νέων με ειδικές ανάγες στην κοινωνία και το επαγγελματικό περιβάλλον. Παρά ταύτα, η στελέχωσή τους σε όλη τη χώρα δεν αντιμετωπίζεται με την αρμόζουσα σημασία με αποτέλεσμα αρκετά εξ’αυτών, να υπολειτουργούν και να μην παρέχουν τις υπηρεσίες για τις οποίες θεσπίστηκαν.

Η Βουλευτής, με την ιδιότητα του Μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ερωτά το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, πότε σκοπεύει να προκηρύξει οργανικές θέσεις προσωπικού για τη στελέχωση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που λειτουργεί στον Πύργο της Ηλείας.

Η κα. Αυγερινοπούλου ερωτά επίσης ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο για να καλύψει τις σημαντικές εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες του για το σχολικό έτος, που διανύουμε. Η Βουλευτής έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ