Αυγερινοπούλου: "Ετεροχρονισμένο το ενδιαφέρον, απούσα η προετοιμασία της Περιφέρειας"

Ελλιπέστατος είναι ο βαθμός ετοιμότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα, όπως φάνηκε μετά την πρόσφατη θεομηνία,

που έπληξε το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αλλά και άλλες περιοχές του Νομού Ηλείας.

Η ετεροχρονισμένη  επισκέψη του κ. Αντιπεριφερειάρχη και η αυτοψία στον τόπο της καταστροφής δεν αρκεί, διότι οι πολίτες βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται εξ’αιτίας της αδιαφορίας και της ελλειπούς προετοιμασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Κι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ ο Χειμώνας τώρα αρχίζει.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε με τον τοπικό Τύπο ότι προέβη σε άμεσες ενέργειες μετά την έναρξη του φαινομένου: έστειλε δύο ερπυστριοφόρα οχήματα και έναν γερανό για να καθαρίσουν την κεντρική αποστραγγιστική διώρυγα.

Άμεση ενέργεια θα ήταν η πρόληψη: η αποστολή μηχανημάτων για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχέτευση των ομβρίων υδάτων στους αγωγούς. Άμεση ενέργεια θα ήταν η αποστολή συνεργείων για να ελεγχθεί αν το αντλιοστάσιο της Μυρσίνης λειτουργεί κανονικά.

Αμεση ενέργεια θα ήταν ο καθαρισμός των φρεατίων της Εθνικής Οδού για να μην πλημμυρίζει το οδόστρωμα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών.

Άμεση ενέργεια είναι και η εξασφάλιση κονδυλίων και η ολοκλήρωση όλων των υποδομών για να διασφαλίζεται ότι δεν θα χάνεται με την πρώτη βροχή το εισόδημα των πολιτών, αλλά και ότι θα προστατεύεται ο βιότοπος του Κοτυχίου, ο οποίος έχει μάλιστα χαρακτηριστεί περιοχή «Natura» και «Ramsar».  

Μετά την επίσκεψή της στις πληγείσες καλλιέργειες, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου επικεφαλής κλιμακίου του Τομέα Περιβάλλοντος της Ν.Δ θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα την περιοχή, προκειμένου να αξιολογήσει την περιβαλλοντική κατάσταση και να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η καταστροφή.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών