Αυγερινοπούλου: Ευθύνη τοπικών φορέων η μη στέγαση του 9ου δημοτικού

Τους τοπικούς φορείς στοχοποιεί η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Διουνσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για την μη υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης για τη στέγαση του 9ου Δημοτικού

Σχολείου στο «Μανωλοπούλειο». Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου που απέστειλε η κα Αυγερινοπούλου «στην αδράνεια των αρμόδιων τοπικών φορέων του Πύργου οφείλεται η μη υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης για τη μετατροπή του Μανωλοπούλειου σε στέγη για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Σε αδράνεια των αρμόδιων τοπικών φορέων του Πύργου  οφείλεται σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η μη υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης για τη μετατροπή του Μανωλοπούλειου σε στέγη για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, που μετέχει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με Ερώτησή της, από τις 8 Ιουνίου ζητούσε την άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος  του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Στην απάντηση του το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει πως για τη μετατροπή του Μανωλοπούλειου νοσοκομείου σε κτήριο για σχολική χρήση, εγκρίθηκε με την από 11-9-2007 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Σ.Κ η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ο.Σ.Κ και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας.

Έως σήμερα όμως, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη δεν έχουν προσκομιστεί τίτλοι ιδιοκτησίας, όπως επίσης δεν έχει γίνει η απαραίτητη Τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως για το χαρακτηρισμό του ακινήτου από χώρο Νοσοκομείου σε χώρο “σχολείου”, που επανειλημμένα έχει ζητήσει ο Ο.Σ.Κ από τους αρμόδιους Τοπικούς φορείς, με αποτέλεσμα η σύμβαση να παραμένει ανενεργή.

Η Βουλευτής τόνιζε στην ερώτησή της, πως αν και  από το έτος 2003 έχει ιδρυθεί το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, δεν λειτούργησε ποτέ γιατί δεν υπάρχει κτίριο. Παρά ταύτα,  οι οργανικές του θέσεις καλύπτονται από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν με αποσπάσεις σε άλλα σχολεία.

Υπενθύμιζε πως για  να καλυφθεί η ανάγκη στέγασής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου υπογράφηκε το 2007 προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και του ΟΣΚ, ώστε να μετατραπεί το κτίριο του Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου Πύργου σε σχολική στέγη.

Το ιστορικό κτίριο του Μανωλοπούλειου, που κοσμεί τον Πύργο πρέπει να προστατευτεί και να ξαναπάρει ζωή.  Ο Δήμος Πύργου έχει σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης, παρά ταύτα, οι αρμόδιες τοπικές αρχές δεν φαίνονται διατεθειμένες και ικανές να δώσουν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του τόπου» καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ