Αυγερινοπούλου: Ζητά μέτρα στήριξης και αρωγής των πλημμυροπαθών

Μέτρα οικονομικής αρωγής και ανακούφισης των πλημμυροπαθών της Ηλείας χρειάζεται να ληφθούν άμεσα, αφού τεράστια είναι η έκταση της καταστροφής του Νομού από τις

πλημμύρες.

Από την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Βουλευτού Επικρατείας κας. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου στο Νοσοκομείο Πύργου, τις Εργατικές Κατοικίες, το Δημοτικό Διαμέρισμα Κολλιρίου και Καταρραχίου, αλλά και από περιοδεία της σε επιχειρήσεις, σε συνοικίες και δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πύργου και Ολυμπίας, καθώς και στον ηλειακό κάμπο, διαπίστωσε ότι έχουν πληγεί καίρια εκατοντάδες νοικοκυριά, δεκάδες επιχειρήσεις και καταστήματα, ποιμνιοστάσια, υποδομές, ζωϊκό κεφάλαιο αλλά και αγροτικές καλλιέργειες.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, κτηνοτρόφοι, αγρότες, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες κατοικιών που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007 αντιμετωπίζουν δεύτερη καταστροφή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν, έστω και στοιχειωδώς, σε βασικές βιοποριστικές ανάγκες τους.

Παράλληλα ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ηλεία έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, με αποτέλεσμα βιοτεχνίες και εργοστάσια να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Σε ένα Νομό που χειμάζεται από την υπανάπτυξη και την ανεργία, η Πολιτεία πρέπει να στρέψει αμέσως το ενδιαφέρον της προς τους πλημμυροπαθείς και να ενεργοποιήσει τώρα τις υπηρεσίες αποζημίωσης των αγροτών, αλλά και τα κονδύλια του Ταμείου Μολυβιάτη.

Σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει η κα. Αυγερινοπούλου για τα εν λόγω κονδύλια, ο Υπουργός Οικονομικών είχε απαντήσει ότι βρίσκονται «δεσμευμένα» σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να ανταποκριθεί στο αίτημα των πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών για ρύθμιση δανείων, που είχαν λάβει μετά το 2007. Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εξ’αλλου, είναι αναγκαίο να στηρίξει τις μικρομεσαίες και τις πληγείσες πολύ μικρές επιχειρήσεις της Ηλείας, ενεργοποιώντας με ταχείς ρυθμούς το Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε.

Με στόχο την ενίσχυση του Νομού Ηλείας, η Βουλευτής απηύθυνε έκκληση στους νέους επιχειρηματίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για αποστολή ρουχισμού, οικοσκευών και παντός τύπου αρωγής.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ