Αυγερινοπούλου: Η προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο της συνάντησης με τους κυνηγούς

Με εκπροσώπους και μέλη κυνηγετικών συλλόγων και περιβαλλοντικών οργανώσεων του Νομού Ηλείας συναντήθηκε η Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσία - Θεοδώρα

Αυγερινοπούλου, η οποία με την ιδιότητα της αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ν.Δ κάλεσε τους παρισταμένους να συζητήσουν για το κυνήγι, τη διαχείριση των βιοτόπων και την αντιμετώπιση των πιέσων που δέχεται η βιοποικιλότητα.

Ο αριθμός των κυνηγών στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι σημαντικός και η παράδοση της θήρας συνεχίζεται σε όλα τα μέρη της πατρίδας μας. Είναι σημαντικό να ενισχυθεί ο ρόλος τους στην προστασία του περιβάλλοντος δεδομένου ότι οι ίδιοι οι κυνηγοί ζητούν να αποκτήσουν περιβαλλοντική εκπαίδευση. Αίτημά τους είναι να υπάρξουν εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα για να ενισχυθεί ο σεβασμός προς τη βιοποικιλότητα και προς τα  απειλούμενα είδη, αλλά και για να ελαχιστοποιηθούν τα ατυχήματα.

Οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών συλλόγων σημείωσαν ότι επιθυμούν να δίνονται αυστηρές κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά το κυνήγι έτσι ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα μάλιστα, ότι για τη μείωση της λαθροθηρίας χρειάζονται φραγμοί και κανόνες που πρέπει να είναι εφαρμόσιμοι και σεβαστοί. Προσέθεσαν δε, ότι αφού βρίσκονται κοντά στη φύση είναι εφικτή και επιθυμητή η συμμετοχή τους στην προστασία της φύσης από πυρκαγιές, και από άλλους παράγοντες υποβάθμισης.

Στην πρόσκληση για συζήτηση, αθρόα ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων των κυνηγετικών συλλόγων και περιβαλλοντικών οργανώσεων. Μεταξύ άλλων παρεβρέθηκαν ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΧΑΙΝΩΝ κ. Γιάννης Μαγκίνας, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΛΙΜΝΗΣ ΜΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΦΕΙΟΥ, κ. Θεόδωρος Δάβος, ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ κ.Γιάννης Ζαχαρόπουλος, ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΥΒΑΚΙΩΝ κ. Χρήστος Στασινιώτης, αλλά και κυνηγοί από την Αρχαία Ολυμπία, την Ανδραβίδα, τα Καλυβάκια και τον Κακόβατο.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος αποδίδει μεγάλη έμφαση στο διάλογο μεταξύ όλων εμπλεκομένων φορέων, της τοπικής κοινωνίας και της κοινωνίας των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος. Εξ’άλλου, η Βουλευτής Επικρατείας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου έχει βραβευθεί το 2009 με το διεθνές βραβείο «Άρτεμις» για περιβαλλοντικές δράσεις.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.