Αυγερινοπούλου - Καζάκος: Πρωτοβουλία Ίδρυσης Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας για Χρόνιες Παθήσεις στην Ηλεία

Κοινή πρωτοβουλία για να ιδρυθεί στο Νομό Ηλείας παράρτημα της επιτυχημένης Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας του «Ιδρύματος Τζένη Καρέζη» ανέλαβαν οι Βουλευτές Επικρατείας,

η κα Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο κ. Κώστας Καζάκος. Η Βουλευτής Επικρατείας και ο Γενικός Γραμματέας του "Ιδρύματος Τζένη Καρέζη", κ. Γιάννης Καζάκος, ενημέρωσαν για το εγχείρημα  τον Δήμαρχο Πύργου, κ. Μάκη Παρασκευόπουλο.

Η υπό ίδρυση περιφερειακή μονάδα θα στοχεύει στη δωρεάν εξυπηρέτηση ασθενών από την Ηλεία, αλλά και από τους γειτονικούς νομούς, θα παρέχει ιατρική βοήθεια στο σπίτι και θα συνδράμει συμπολίτες μας, που δεν έχουν δυνατότητα μετάβασης στη Μονάδα της Αθήνας, αλλά ούτε και  οικονομική δυνατότητα.  

Η Ανακουφιστική Φροντίδα είναι η ολοκληρωμένη και συνεχής φροντίδα πασχόντων, οι οποίοι νοσηλεύονται κατ’ οίκον. Σκοπός του εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι η παροχή ανακουφιστικής αγωγής για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής των χρονίως πασχόντων και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Από το 1992, οπότε και ιδρύθηκε μετά από επιθυμία της μεγάλης μας ηθοποιού Τζένης Καρέζη, το Ίδρυμα παρέχει παρηγορητική και ανακουφιστική αγωγή σε ασθενείς με καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις, μειώνοντας τα συμπτώματα πόνου και παρέχοντας ψυχολογική στήριξη στους ασθενείς και τους οικείους τους, χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.

Να σημειωθεί ότι, κάθε χρόνο, περισσότεροι από 3500 ασθενείς και οι οικογένειές τους επιζητούν την αρωγή του Ιδρύματος, εκ των οποίων πολλοί κατάγονται από την Πελοπόννησο.

Η Βουλευτής Επικρατείας επεσήμανε κατά τη συνάντηση ότι η ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας στον Πύργο θα ενισχύσει την περιφέρεια, θα αποσυμφορήσει τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία, αλλά κυρίως θα παρέχει στους ασθενείς και τις οικογένειές τους την ευκαιρία για καλύτερη πορεία με την ασθένεια.

Η κα Αυγερινοπούλου, που  εθελοντικά έχει συμβάλει σε δράσεις στήριξης ασθενών με καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξήρε τη συνεισφορά του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη και την άοκνη προσφορά των ανθρώπων του, στο συνάνθρωπο. Σημείωσε δε, ότι το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη παρέχει μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα δράση, συμπληρωματική της νοσοκομειακής περίθαλψης, η οποία δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς στη χώρα μας.

Η Ελλάδα με το υψηλής δυναμικότητας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της πρέπει και μπορεί να βελτιώσει τις παροχές υγείας όχι μόνο για τους ασθενείς και  τους ηλικιωμένους της, που αναζητούν ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών